12 Septembrie 2016

Cum sa transpui cel mai popular blog de food intr-un spatiu unde gatitul devine relaxare



La 31 de ani, Cristina Mazilu este unul dintre cei mai populari bloggeri de food din Romania. Pe parcursul celor sapte ani de la lansare, Mazilique.ro a fost spatiul in care gatitul a trecut de la stadiul de joaca la urmatorul nivel. Anul acesta, bucataria online s-a deschis in offline, prin inaugurarea Mazilique Studio, o extensie in viata reala a blog-ului.

Meseria ei este cea de jurnalist si background-ul la fel. Doi ani de radio, cinci ani de presa scrisa la Mediafax (reporter si apoi editor pe domeniul Cultura, mai exact muzica, arte plastice si activitatile institutelor culturale din Bucuresti), urmati de sase ani de BBC Good Food Romania (redactor sef si publisher). In paralel, de sapte ani scrie la Mazilique.ro – blogul sau de food (si din cand in cand lifestyle). In termeni largi aceasta este Cristina Mazilu.

Anul acesta, Cristina a inaugurat pe strada Fainari nr.5 din Bucuresti unul dintre cele mai moderne spatii unde gatitul devine un moment de relaxare. Mazilique Studio a pornit din necesitatea unui spatiu dedicat activitatilor legate de blog.

”M-a inspirat nevoia – aveam nevoie de un open space in care sa pot amenaja o bucatarie de teste pentru retetele pe care le pregatesc, un spatiu suficient de luminos incat sa-mi fac fotografiile la lumina naturala si suficient de mare cat sa incapa o colectie mare de ustensile de bucatarie. Si pentru ca cel mai mult din toata treaba asta cu gatitul imi place sa-mi adun prietenii in jurul mesei, nici asta nu putea lipsi din studio”, explica pentru Wall-Street.ro Cristina Mazilu.

A durat doi ani pana a gasit spatiul potrivit, din cauza ca a dorit sa gaseasca ceva cat mai aproape de varianta ideala. Pentru amenajarea spatiului a colaborat cu Eliza Yokina, co-fondatoare a biroului de arhitectura SYAA.

”Mi-am dorit foarte mult sa lucrez cu ea – de mult timp ii admiram munca, talentul si viziunea estetica. Mi s-a parut foarte potrivita pentru a transpune visele, dar si nevoile mele in ceea ce priveste studioul intr-un spatiu functional si estetic deopotriva”, mai spune Cristina.

Un aspect care a necesitat mai mult timp in procesul de amenajare a fost gasirea lemnului din care au fost realizate mesele, care acum formeaza un fel de coloana vertebrala a spatiului.

”E locul in jurul caruia se aduna oamenii, dar si punctul de la care am pornit in amenajare. Mi s-a parut una dintre cele mai importante decizii din punct de vedere estetic. Am ales un stejar vechi, care a fost asezat pe picioare de metal”, puncteaza Cristina.

In lunile care au urmat inaugurarii din martie, Mazilique Studio a gazduit atat conferinte de presa, lansari de produse, cat si sedinte de board, team building-uri, sedinte foto, workshop-uri de gatit sau pur si simplu petreceri relaxate.

”Vorbim doar de bucataria oricarui om care ii place sa gateasca pentru prieteni, transpusa insa la scara putin mai mare. Mazilique Studio este, de fapt, o bucatarie deschisa, asa cum mi-ar fi placut sa o am acasa (dar inca nu am gasit blocul in care locul de gatit si luat masa sa aiba o amprenta de 80-90 de metri patrati). Altfel, in Bucuresti exista mai multe spatii de evenimente, inclusiv dedicate activitatilor culinare. Ceea ce mi se pare grozav, pentru ca asta reflecta interesul tot mai crescut al oamenilor, care acum sunt atrasi de acesta zona, in care gatitul nu mai indeplineste strict o nevoie, ci devine devine o sursa de relaxare si entertainment”, crede Cristina.



Citeste si