10 Martie 2017

Carti inspirationale care au croit succesul a zece antreprenori si manageri de top



Indiferent daca citesti o carte traditionala, digitala sau asculti un format audio, un continut bun si interesant te poate ajuta sa te relaxezi si totodata sa te inspiri de la cei mai buni. Vezi in continuare 10 citate ale directorilor care isi impartasesc sursele inspirationale si explica de ce merita sa-ti petreci timpul citind carti, potrivit Business Insider.

1. "The Four Agreements" de Miguel Ruiz

Cartea este comercializata ca un ghid practic pentru libertatea personala, dar in mediul de afaceri o folosesc pentru a ma verifica atunci cand incerc sa rezolv o problema, ascultand o critica constructiva, un feedback sau rezolvand un conflict. Legamintele - nu barfi, nu lua lucrurile personal, nu face presupuneri si fa ce poti mai bine - , m-au ajutat sa incep dintr-o pozitie rationala pentru a incerca sa inteleg orice problema care apare in fata, fara a aduce un bagaj negativ care ar fi putut aparea in mod natural daca nu as fi fost constient de ele.”

“De asemenea, eu folosesc cartea pentru a analiza conflictele, astfel incat pot intelege de ce cineva poate sa reactioneze intr-un mod negativ sau emotional si sa ma ajute sa raman calm daca sunt implicat intr-un conflict.”

- Bob Armour, CMO al companiei Jellyvision


2. "The Varieties of Religious Experience" de William James

"Am absolvit liceul la varsta de 16 ani. Cred cu sinceritate ca profesorii m-au impis inainte pentru ca nu puteau sa se puna cu mine! Am folosit beneficiile GI Bill pentru a ma inscrie la facultate. Intr-una din orele mele de psihologie, am auzit de William James, parintele psihologiei moderne.”

"El a spus odata, <<Daca iti poti schimba modul de gandire, iti poti schimba viata>>. Si acest lucru a rezonat intr-adevar cu mine, asa ca am cautat un program de auto-control. Am inceput sa citesc tot ce gaseam despre oamenii de succes. Care erau gandurile lor, obiceiurile, filozofiile?”

“Odata ce am realizat ca mi-am setat treptat o stare de spirit antreprenorial, am demonstrat ca teoria lui James este corecta. William James m-a facut intr-adevar sa constientizez ceea ce gandeam si mi-a deschis ochii pentru a examina puterea si controlul trecutului.”

- Dan Lee, director al NextDesk


3. "The Art of War" de Sun Tzu

"O prietena foarte buna mi-a dat recent o copie. Nu am stat jos si am citit-o ca pe o carte obisnuita. Eram in fata unor momente dificile, cand ea mi-a lasat acea copie pe biroul meu cu o notita pe care scria: <<Ai nevoie de asta>>.”

“Am deschis o pagina la intamplare in care scria <<cunoaste-te si vei castiga toate bataliile>>. A rezonat imediat cu mine. Uneori infiintarea unei companii este ca un razboi - ai nevoie de disciplina, un plan de joc, incredere si sa intelegi inamicul (competitia). Pastrez cartea la birou pentru momentele grele. Nu este intotdeauna relevanta, dar uneori este mai buna decat orice postare inspirationala de pe Instagram.”

- Michelle Kennedy, fondator si CEO Peanut.


4. "The Hard Thing About Hard Things" de Ben Horowitz

"Este de la sine inteles ca pozitia de director a unei companii este dificila, mai ales conducerea unei companii cu dezvoltare rapida este si mai dificila. Provocarea pentru mine si pentru multi lider in business, este de ce intotdeauna pare mai greu decat ar trebui sa fie?"

Aceasta carte ilustreaza foarte bine munca de terapeut si consultant, sunt cuvinte de la cineva care a fost acolo si a facut asta. Capacitatea lui Ben de a transmite gandurile sale, temerile, informatiile despre o dezvoltare rapida, restructurare si in cele din urma cum si-a vandut compania, te face sa te gandesti de ce aceasta carte este cea mai citita de orice CEO care vrea sa construiasca si sa conduca o afacere de succes.”

-Chris Sullens, presedinte si CEO al WorkWave


5. "Blue Ocean Strategy" de W. Chan Kim

"Cum sa pui in balanta, cum sa diferentiezi si cum sa speculezi. Aceasta carte clasica despre afaceri ma inspira cu privire la modul in care concurez cu afacerile din domeniul optic si ochelarilor de protectie. In ziua de azi, care e intr-o continua schimbare, ceea ce poti folosi pentru a deveni mai puternic si mai competitiv poate fi in acelasi timp cel mai mare obstacol in dezvoltare. Trebuie sa ai mereu intrebari, sa inveti si sa-ti pastrezi o minte deschisa.”

- Jenny Ma, fondator si CEO al brandurilor de ochelari Brooklyn Spectacles si Luxeye


6. "The Count of Monte Cristo" de Alexandre Dumas

“A fost prima mea expunere reala la literatura occidentala si intr-adevar mi-a deschis ochii. Aveam, probabil, 11 sau 12 ani, cand traiam in Coreea de Sud, inainte de a imigra. De atunci, am recitit-o de mai multe ori. Principala sursa de inspiratie pentru mine este perseverenta, planificarea si determinarea necesara pentru atingerea obiectivelor, in ciuda greutatilor si obstacolelor intalnite.”

- Lucas Roh, fondator si CEO al platformei Bigstep


7. "Double Your Profits in 6 Months or Less" de Bob Fifer

"Aceasta carte a avut cel mai mare impact asupra carierei mele. Cartea este un model despre modul in care o afacere ar trebui sa fie eficace si eficienta. Ideile lui Fifer sunt inradacinate in aproape fiecare sistem din afacerea TransPerfect. El a venit personal sa participe la conferintele de instruire ale echipei noastre de management.

- Phil Shawe, co-CEO si fondator al TransPerfect


8. "Crossing the Chasm" de Geoffrey Moore

"Am citit aceasta carte cand a fost publicata pentru prima data, tot atunci eram pentru prima data CEO al Cobalt Networks. Cartea, care se axeaza pe modul in care ar trebui sa elimini obstacolele care sunt in tranzitie de la o piata numai pentru inovatori la o audienta de masa, s-a dovedit a fi manualul meu personal pentru construirea companiei. Pentru cei din management, marketing, vanzari si companiile tech B2B, aceasta carte este utila.”

- Stephen DeWitt, CEO al Work Market


9. "The Alchemist" de Paulo Coelho

"Paulo Coelho realizeaza unul dintre genurile mele preferate, mitul ca o metoda de a inspira toti cititorii, in special antreprenorii. In primul rand, cartea te provoaca sa ai o viziune vasta, dar te si invata ca, pentru crearea si urmarirea acestei viziuni, ai nevoie de multa munca si cel mai probabil te va duce intr-o calatorie foarte lunga."

"Pentru mine, observarea este cea mai importanta calitate a unui inovator. Iar observarea naturii este centrala pentru schimbarea technologica de-a lungul timpului. Un proiect de robotica din 2016 de la UC Berkley, care simula un gandac, este numai unul dintre exemplele moderne. In plus, intelegerea naturii umane este esentiala pentru a fi un bun manager."

“In tot ce a scris, Coelho sustine faptul ca inspiratia pura vine dintr-un loc calm si tacut. In mod clar, acest lucru nu este posibil daca nu permitem niciodata mintilor si trupurilor noastre putin timp departe de e-mailuri, SMS-uri si munca. In final, cartea ajunge de unde a plecat, amintindu-ne ca puterea cu care ne atingem visurile este in interiorul nostru si este acolo inca de la inceput. Ganditi-va la asta ca o variatie a temei filmului Star Wars: Forta este inauntrul tau.”

- Stephanie Newby, CEO al Crimson Hexagon


10. "The Goal: A Process of Ongoing Improvement" de Eliyahu Goldratt

"Este o poveste despre directorul unei afaceri care se confrunta cu niste provocari serioase la locul de munca si in viata lui personala. Este o naratiune buna, dar si mai interesant, este o carte despre business si conducere. Tema ei este ca, in viata si in afaceri, trebuie sa te intrebi constant <<care este scopul?>> inainte sa iei orice decizie atunci cand ai in fata o provocare."

"Daca stabilesti scopuri clare si o metoda de a le masura, planul tau de actiune este mult mai eficient. Personajul Herbie devine o metafora pentru cum sa identifici constrangeri si sa definesti procese bazate pe aceste constrangeri."

- Jim Dicso, CEO al SundaySky




Citeste si