25 Octombrie 2017

5 moduri de viata pe care trebuie sa le adopti daca vrei sa construiesti o afacere in paralel cu jobul pe care il ai



Nu toata lumea reuseste sa construiasca o afacere de succes in paralel cu jobul. In timp ce intri in lumea afacerilor sacrifici anumite lucruri pentru a invata altele noi. Crearea unui startup este o provocare chiar si atunci cand te dedici suta la suta. Cand ai un job full time si lucrezi in paralel pentru a dezvolta o idee, se poate intampla ca atat bugetul tau, cat si timpul tau sa fie limitat.

Crezi ca poti sa te descurci? Trebuie sa-ti schimbi viata, sa adopti un plan de actiune si sa ramai focusat pana atingi obiectivul principal. Citeste in continuare cateva lectii importante pe care le-au invatat antreprenorii aflati la inceput de drum si au reusit sa-si construiasca o afacere, potrivit Entrepreneur.

1. Sacrifica timpul cu prietenii

Daca vrei sa reusesti sa-ti atingi obiectivul principal, ar trebui sa reduci timpul pe care il petreci cu ceilalti. Este mai usor de zis decat de facut, dar multi antreprenori de succes sustin ca au reusit sa-si dezvolte afacerea mai repede limitand timpul petrecut cu prietenii. Totusi, incearca sa nu eviti pe toata lumea si sa ramai in continuare intr-o relatie buna cu prietenii, cu siguranta cei care tin la tine cu adevarat vor intelege ca ai nevoie de timp.

2. Foloseste fiecare minut din afara programul de munca

Problema banilor nu este singurul tau obstacol. Timpul este resursa reala pe care nu o poti crea. Pentru a construi afacerea ta, trebuie sa inveti repede si sa prinzi pe drum. De fiecare data cand prinzi cateva minute libere, foloseste-le pentru a invata ceva nou.

3. Invata sa-ti gestionezi eficient timpul

Din moment ce fiecare minut este pretios, trebuie sa-ti faci treaba la timp. Cartile pot fi o sursa buna pentru acumulurea de noi cunostinte despre gestionarea timpului. Incepe sa citesti cel putin 10 minute inainte de culcare, in timp ce calatoresti sau atunci cand iti permite programul de munca.

4. Fii mai productiv

Daca reusesti sa fii mai productiv, vei putea atinge mai mult intr-o ora decat ceilalti in trei ore. Concentreaza-te pe lucrurile importante si vei reusi.

5. Nu cheltui primii bani facuti

Cu siguranta vei astepta cu nerabdare primul profit generat de afacere, dar care nu trebuie consumat pentru a cumpara lucruri pentru placerea ta personala. Investeste profitul pentru a-ti creste afacerea si, totodata, pastreaza o parte din bani pentru zilele “negre”.



Citeste si