2 Ianuarie 2020

Cum sa dai tonul schimbarii in societate si sa te implici in mai multe acte caritabile



La finalul fiecarei zile vei trage o linie a cheltuielilor si a evenimentelor si vei incepe sa-ti planifici urmatoarea perioada. Momentele in care te gandesti dincolo de aceste aspecte cu care te-ai obisnuit in fiecare zi sunt cele pe care le vei tine minte cu adevarat.

Cand ai facut ultima oara fapte bune fara vreo ocazie speciala si cand te-ai implicat intr-un program caritabil? Chiar daca asemenea gesturi nu trebuie sa aiba urme de egoism, ele te vor ajuta sa vezi partea plina a paharului si sa-ti doresti sa ajuti mai mult. Iata cum poti face asta:

Donatii

Donatiile reprezinta, poate, cea mai simpla metoda de a-i ajuta pe cei in suferinta sau de a sprijini proiecte speciale. Acestea pot fi facute si online sau prin telefon. Unitedway iti ofera sansa de a face bine oriunde te-ai afla, prin trimiterea unui SMS. Cei 2 euro donati la fiecare mesaj vor fi stransi pentru a facilita accesul copiilor dezavantajati la educatie. Pentru a te implica trebuie doar sa trimiti cuvantul VIITOR la 8844 in orice zi, la orice ora. Asa poti sa ajuti un copil din Romania sa faca un pas in fata spre viitorul pe care si-l doreste. Atunci cand vrei ca societatea sa se schimbe in bine, cel mai important este sa ai initiative care sustin aceste demersuri si sa oferi putin cate putin.

Voluntariat

Voluntariatul sustine multe dintre ONG-urile din tara si strainatate. Fara cei care isi rapesc timp important din viata fara sa fie rasplatiti material, actiunile de salvare a oamenilor, a animalelor, a mediului sau centrele de sprijin precum sunt cele pentru refugiati nu ar putea sa functioneze. Daca vrei sa te implici, cauta cele mai apropiate centre in care te poti inscrie ca volunatar si descopera ce munca poti sa faci pentru a-i ajuta pe cei din jurul tau. De la adaposturi de caini si pisici abandonate, la adaposturi pentru persoane abuzate , locurile care au nevoie de tine exista.

Actiuni caritabile la locul de munca

Multe companii organizeaza strangeri de fonduri sau colecte de haine si jucarii in perioadele din preajma sarbatorilor, pentru a-i ajuta pe cei mai putin norocosi sa simta bucuria Craciunului. Cadourile pot fi noi, atat pentru copii, cat si pentru adulti, sau aduse de acasa, in stare buna, pentru reutilizare. Atunci cand ai o jacheta groasa pe care nu o mai porti sau cand copilul tau nu mai incape in hainele vechi, doneaza-le mai departe. Cartile sau manualele si rechizitele scolare sunt potrivite pentru incurajarea educatiei copiilor si continuarea studiilor. De asemenea, anumite programe organizate de ONG-uri pot recruta voluntari din randul angajatilor din companiile mari. Poti sa te implici in constructia caselor sociale sau in reabilitarea locuintelor celor nevoiasi.

Redirectionarea impozitului

Orice persoana care realizeaza venituri in Romania poate sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea organizatiilor non-profit. Acest demers nu te costa nimic si poate fi realizat prin completarea si depunerea Formularului 230 la sediul ANAF de care apartii. Pentru a fi eligibila, entitatea non-profit pe care o alegi trebuie sa figureze in Registrul entitatilor/ unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale. Atat persoanele fizice, cat si companiile pot redirectiona impozitele pentru organizatii care se ocupa de probleme precum protectia drepturilor omului, centre de educatie pentru copii din familii defavorizate etc. Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe venit printr-un contract cu un ONG pe care doreste sa il sustina. Cheltuielile sunt deductibile si nu afecteaza in niciun fel profitul companiei.

Indiferent ca esti persoana fizica sau detii o firma, actele tale caritabile pot face lumea mai buna. Alege sa sustii cauzele in care crezi si ajuta-i pe cei mai putin norocosi sa isi schimbe viata in bine.



Citeste si