4 Mai 2020

Expoziția universală 2020 Dubai va fi amânată cu un an



Expoziţia universală care urma să fie deschisă în octombrie 2020 la Dubai va fi amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Biroul Internaţional pentru Expoziţii (BIE), după ce o rezoluţie în acest sens a obţinut votul majorităţii statelor membre.

Expoziţia universală urma să fie organizată în oraşul Dubai din Emiratele Arabe Unite în perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021.

În luna martie a acestui an, Emiratele Arabe Unite au propus amânarea, cu un an, a Expo 2020 Dubai, după ce mai multe state participante şi-au exprimat nevoia de a amâna deschiderea expoziţiei, pentru a le permite să depăşească pandemia provocată de noul coronavirus, scrie Agerpres.

Amânarea Expo 2020 Dubai, pentru perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, va fi aprobată în mod oficial de Biroul Internaţional pentru Expoziţii (BIE), în condiţiile în care rezoluţia a depăşit majoritatea necesară de două treimi din statele membre care au votat în favoarea modificării datei”, a informat organismul internaţional într-un comunicat de presă.



Citeste si