26 Iunie 2020

Top cinci cele mai izolate INSULE din Europa



Dubla criză provocată de noul virus a adus modificări majore în conduita socială și în nevoia oamenilor de a pleca în vacanță. Regula distanțării fizice a determinat turiștii să caute locuri de vacanță cât mai izolate, pentru a evita aglomerația. Prin urmare, iată cinci dintre cele mai "singuratice" insule de pe continentul european.

Pico - Insulele Azore, Portugalia

Insulele Azore sunt un grup de insule portugheze situate în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1.500 km de Lisabona și 3.900 km de coasta de est a Americii de Nord. Regiunea vulcanică Pico este a doua ca mărime din grupul insular, dar și una dintre cele mai importante destinații pentru observarea balenelor.

Pico poate fi vizitată din martie până în octombrie pentru observarea balenelor, iar începând cu luna iulie, este liber la înotat alături de delfini.

Sursa Foto: Shutterstock


Prangli - Estonia

Estonia, unul dintre statele baltice ale Europei, are peste 2.000 de insule pe teritoriul său. Mai aproape de Tallinn, în Golful Finlandei, există Prangli. În Prangli, apele nu sunt mai puțin înghețate, iar influența nordică este ilustrată prin saune și cabine în care turiștii se pot încălzi.

În Prangli, turiștii pot închiria biciclete pentru a descoperi satele din regiune, dar și plajele lungi, o zi fiind suficientă pentru parcurgerea întregii insule.

Sursa Foto: Shutterstock


??le D`Aix - Fran?>a

Stat aflat în vestul Europei, Franța este recunoscută pentru istoria sa vastă, dar și pentru turismul elegant. Île D`Aix nu este legată de continentul european, iar la aceasta se poate ajunge doar prin intermediul feribotului.

Île D`Aix are o istorie militară bogată, servind ca închisoare în timpul Revoluției Franceze. Ulterior, a devenit fortăreață navală sub Napoleon, după înfrângerea acestuia de la Waterloo.

Și aici turiștii pot închiria biciclete pentru a vizita insula izolată. De altfel, aceștia se pot caza în singurul hotel de pe insulă, intitulat Hotel Napoleon, care are obloane albastre și interioare contemporane.
Sursa Foto: Shutterstock

Klovharun, Arhipelagul Porvoo - Finlanda

Aflată în nordul continentului european, Finlanda surprinde și ea cu una dintre cele mai izolate insule.

Klovharun este deschisă turiștilor timp de o săptămână pe an. Fanii lui Tove Jansson sunt cei care vizitează cabina din lemn (maximum opt persoane în interior) de pe insulă, în care scriitoarea a creat poveștile cu Mumini, o familie de spiriduși nordici, albi și rotofei, cu bot mare, care seamănă cu niște mici hipopotami.

Sursa Foto: www.cntraveller.com


Hiddensee - Germania

Hiddensee este o comună din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară, Germania, aflată la nord de Berlin. Insula este cunoscută pentru prețioasa Bernstein, ”piatră arsă”. Aceasta poate fi șlefuită și transformată în bijuterii.

În plus, insula cuprinde plaje pustii, trasee ciclice, dar și faruri antice.

Sursa Foto: Shutterstock




Citeste si