24 Iulie 2020

Vacanțe de lux: trei destinații pe care le poți vizita cu maximum 1.500 de euro



Coronavirusul a stricat planurile de vacanță ale tuturor și continuă să o facă, mai ales prin numărul mare de cazuri raportate în ultimele zile. Dacă, însă, vă numărați printre norocoșii care au reușit să economisească și să nu cheltuiască banii de vacanță, Wall-Street.ro a descoperit trei destinații de lux, pe care le-ați putea vizita cu maximum 1.000 de euro. Astfel, dacă ați economisit suficient, vă mai rămâne și de o escapadă de-un weekend în România.

Sardinia

Sardinia este o insulă din Marea Mediterană, situată între Peninsula Italică, coasta sudică a Franței și coasta Tunisiei, la sud de Corsica. Insula aparține Italiei, în cadrul căreia este organizată ca regiune autonomă.

O vacanță în Sardinia, cu o durată de opt zile, beneficiind de o cazare la un hotel de cinci stele, pentru șapte nopți, cu mic dejun inclus costă 890 de euro/ persoană.

Condiții de călătorie în Sardinia

Sardinia, insulă aparținând Italiei, a înregistrat, până în prezent, 1.379 de cazuri, 1.233 de pacienți infectați fiind declarați vindecați. Pentru călătorii în Sardinia, este necesară completarea unui formular, asemenea unei declarații pe proprie răspundere, care conține secțiuni pentru datele personale, modalitatea de intrare pe insulă, un eventual itinerariu al vacanței și dacă a existat vreun simptom specific Covid-19, în ultimele 48 de ore.

Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), începând cu data de 3 iunie, deplasările sunt permise în mod liber, din orice motiv, către și din următoarele state:

  • Statele membre ale Uniunii Europene (în afară de Italia, sunt state membre UE: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria);
  • Statele Acordului Schengen (statele non-UE părți la Acordul Schengen sunt: Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția)
  • Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord; Andorra, Principatul Monaco; Republica San Marino și Statul Vatican.

De la data de 3 iunie, persoanele care intră sau se întorc în Italia din aceste țări nu vor mai fi supuse supravegherii sanitare și autoizolării de 14 zile, cu excepția cazului în care s-au aflat în alte țări diferite în cele 14 zile anterioare intrării în Italia.

Măsuri de protecție pe plan intern

Regulile de călătorie pe plan intern sunt:

  • Este absolut interzisă părăsirea locuinței pentru persoanele care sunt supuse măsurii de carantină. Persoanele care prezintă simptome (infecție respiratorie sau febră peste 37,5ºC) trebuie să rămână la domiciliu, să limiteze contactele sociale și să ia legătura cu medicul de familie.
  • Este interzisă orice formă de adunare între persoane.
  • Este obligatorie, pe întreg teritoriul național, protejarea căilor respiratorii în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport și în cazurile în care nu se poate menține distanța de siguranță între persoane. Măsura nu se aplică copiilor cu vârste sub 6 ani. În acest sens, se pot utiliza măști de unică folosință, lavabile sau dispozitive artizanale care permit acoperirea nasului și a gurii. Se recomandă utilizarea măștii și în spațiile în aer liber aglomerate.
  • Majoritatea activităților comerciale (comerț cu amănuntul, baruri și restaurante, centre estetice și de îngrijire a persoanelor), profesionale, culturale, de producție, slujbele religioase, etc. se pot desfășura cu respectarea strictă a distanței de siguranță între persoane, de minim 1 metru, și a protocoalelor de siguranță specifice. Pentru activitățile sportive în aer liber, distanța de siguranță între persoane este de 2 metri.
  • Este permis accesul publicului în muzee și instituțiile de cultură, cu condiția de a se stabili un număr maxim de vizitatori, astfel încât să poată fi menținută distanța de siguranță și să se evite adunările. Activitatea se desfășoară conform unui protocol specific.
  • Începând cu data de 15 iunie, sunt permise spectacolele cu public în săli de teatru, săli de cinematograf sau concerte, cu respectarea măsurilor de siguranță (locuri prealocate și distanțate între ele, distanța interpersonală de siguranță de 1 metru între persoane), cu un număr maxim de 1.000 de spectatori pentru spectacole în aer liber și de 200 de persoane pentru spectacole în spații închise, pentru fiecare sală.
  • Rămân în continuare suspendate evenimentele care implică aglomerări de persoane în spații închise sau în aer liber în cazurile în care nu este posibilă asigurarea respectării condițiilor indicate; rămân de asemenea suspendate activitățile care au loc în săli de dans sau localuri similare, în aer liber sau în spații închise și, până la 31 iulie, manifestările expoziționale și congresele.

Sursa Foto: Eturia.ro


Islanda

Islanda este o țară insulară nordică aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic.

Pentru o vacanță în Islanda, cu durată de nouă zile, la un hotel de trei stele, cu mic dejun și cu posibilitatea de a vizita atât capitala statului islandez, dar și coasta de sud a țării, un turist poate plăti până la 1.200 de euro. Taxele de zbor și asigurarea pe durata călătoriei vor fi incluse.

Condiții de călătorie în Islanda

Islanda este unul dintre puținele state lăudate pentru formula sa de a lupta cu noul virus. Până în prezent, Islanda a înregistrat un număr de 1.840 de cazuri, cu 1.822 de vindecări. Dintre cazurile pozitive, Islanda a raportat numai 10 decese.

Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pe teritoriul Islandei este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda.

Măsura nu se aplică rezidenților statelor membre UE/SEE, AELS, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorrei, Monaco-ului, San Marino-ului și Vaticanului. De asemenea, măsura nu se aplică rezidenților următoarelor 12 state terțe: Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

Interdicția de călătorie în Islanda nu se aplică următoarelor categorii:

  • pasageri aflați în tranzit;
  • personal medical ce călătorește în interes profesional;
  • personal navigant (linii aeriene și cargoboturi);
  • persoane care necesită protecție internațională;
  • persoane ce călătoresc într-un interes urgent de familie;
  • personal diplomatic;
  • membri ai organizațiilor internaționale;
  • membri ai forțelor armate care își desfășoară activitatea în Olanda;
  • lucrători din domeniul umanitar;
  • studenți;
  • experți profesionali.

Se aplică măsura de carantină obligatorie/izolare la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cei care intră în țară.

Călătorii care doresc să evite carantina obligatorie/izolarea la domiciliu și sosesc pe Aeroportul Internațional Keflavik sau alte aeroporturi și porturi internaționale pot opta pentru efectuarea unui test pentru depistarea COVID-19.

Fiecare testare costă 11.000 ISK (aprox. 70 euro), dacă este solicitată și achitată la punctul de trecere a frontierei și 9.000 ISK (aprox. 57 euro), dacă este solicitată și achitată online, în avans (cu cel puțin 24h înainte de efectuarea călătoriei).

Pasagerii care sosesc în afara programului de lucru, cu un zbor necomercial, pot solicita să fie testați pe loc contra sumei de 30.000 ISK (aprox. 191 EUR). De asemenea, anterior efectuării călătoriei în Islanda, călătorii trebuie să completeze un formular electronic de pre-înregistrare, disponibil la https://heimkoma.covid.is/, iar la sosirea în Islanda este de preferat să descarce aplicația de monitorizare a transmiterii infecțiilor Rakning C-19, disponibilă la https://www.covid.is/app/en.

Sursa Foto: Eturia.ro


La R?(C)union

La Réunion este o insulă vulcanică în Oceanul Indian situată în sudul Africii. Potrivit constituției din 4 noiembrie 1958, Réunion constituie un departament de peste mări și o parte integrantă a Republicii Franceze. Totodată, insula constituie și o regiune ultraperiferică a Uniunii Europene.

O vacanță de 10 zile în Reunion, cu nouă nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu taxe de zbor și asigurare de călătorie incluse, costă 1.400 de euro.

Condiții de călătorie în Franța

Insula La Réunion a înregistrat, până în prezent, 645 de cazuri de coronavirus, astăzi fiind raportate șase cazuri noi. Dintre acestea, 558 de pacienți au fost declarați vindecați.

Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), starea de urgență sanitară instaurată pe data de 24 martie a.c. pe teritoriul Franței a fost ridicată pe 11 iulie a.c., cu excepția departamentelor de peste mare Guyana și Mayotte, unde virusul circulă activ. În aceste zone, starea de urgență sanitară rămâne în vigoare până pe 30 octombrie.

Începând cu data de 15 iunie, Franța a ridicat restricțiile privind accesul pe teritoriul său pentru cetățenii din spațiul european. Prin urmare, nu mai este necesar documentul justificativ tip și nu se mai aplică măsura de izolare (carantină).

Excepție face Marea Britanie – începând cu 15 iunie 2020, pentru cetățenii care sosesc în Franța din Marea Britanie se aplică măsura izolării voluntare, timp de 14 zile de la data sosirii. Măsura este în vigoare până la noi dispoziții.

Începând cu data de 1 iulie, Franța permite accesul persoanelor care vin din următoarele țări terțe: Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia și Uruguay. Această listă va fi actualizată de autoritățile franceze la 15 zile, ultima actualizare fiind din data de 18 iulie 2020.

Persoanele care sosesc cu avionul în Franța pe aeroportul internațional Paris - Charles de Gaulle trebuie să păstreze cartea de îmbarcare pentru a o prezenta la controlul poliției de frontieră.

În cazul pasagerilor români, aceștia dovedesc că vin dintr-o țară care nu se află pe lista roșie a autorităților franceze. În absența prezentării cărții de îmbarcare, pasagerul va fi considerat ca provenind dintr-o țară de pe lista roșie și supus reglementărilor specifice de sănătate (document tip derogatoriu, documente justificative etc.) pe lângă verificarea standard a condițiilor de intrare, securitate și migrare.

Dispozițiile sanitare specifice în vigoare pe teritoriul francez sunt date de faptul că pasagerii trebuie să prezinte transportatorului aerian, înainte de îmbarcare, o declarație pe propria răspundere în care confirmă că nu prezintă simptome de Covid-19.

Numărul de telefon verde 0 800 130 000 este pus la dispoziție pentru a răspunde la întrebările despre noul SARS COV 2, 24/24, șapte zile pe săptămână. Platforma telefonică nu este autorizată să ofere consultanță medicală. În cazul unor simptome de infecții respiratorii, se poate apela numărul de urgențe medicale 15.

Începând cu data de 14 iunie, aeroportul Paris-Beauvais și-a reluat activitatea comercială. Serviciul de navete care asigură legătura între Paris și aeroportul Beauvais precum și parcarea sunt, de asemenea, redeschise.

Aeroportul Orly a fost redeschis pe data de 26 iunie (terminalele 1 și 2 rămân închise temporar, sunt deschise terminalele 3 si 4), iar aeroportul Roissy - Charles de Gaulle menține doar terminalul 2E (Hall K) și o parte a terminalelor 2F și 2A.

Purtarea măștii de protecție în transportul în comun rămâne obligatorie încă 4 luni de la încetarea stării de urgență (până în luna noiembrie).

Autoritățile franceze au decis ca, începând cu 20 iulie 2020, purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate spațiile publice închise, o măsură suplimentară aplicării gesturilor barieră și distanțării fizice.

Sursa Foto: Eturia.ro




Citeste si