21 August 2020

Top CINCI plaje exotice în peninsula grecească Halkidiki



Situația pandemică nu îi sperie pe turiștii români, care se duc în număr mare în stațiunile grecești, în ciuda faptului că trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în Grecia. Una dintre destinațiile elene preferate de români este peninsula Halkidiki. Popularitatea acestei destinații se datorează frumuseții plajelor găzduite de cele trei brațe - Kassandra, Sithonia și Muntele Athos, dar și prețurilor accesibile cu care grecii își întâmpină turiștii.

Plaja Spathies

Pe brațul Sithonia, parte din Halkidiki, la 7,5 kilometri de Nikiti se află plaja Spathies. Spathies este, de fapt, un golf mic, cu apă limpede și liniștită.

Plaja se identifică prin multitudinea pinilor care acoperă golful și oferă zone cu umbră și răcoare pe malul mării. În plus, lipsa șezlongurilor atent organizate amplifică aspectul exotic al plajei.

Sursa Foto: www.halkidiki-info.com


Plaja Koviou

Situată în aceeași Sithonie, plaja Koviou este un golf mic, la aproximativ 6 kilometri de Nikiti. Plaja este împrejmuită de dealuri cu roci și copaci mici și tineri.

Apa se adâncește treptat, iar culoarea este un verzui care poate fi întâlnit doar în această parte a peninsulei Halkidiki. Pentru a ajunge la plajă, trebuie să parcați pe drumul principal, iar de acolo, există o potecă ce face legătura cu aceasta.

Și încă ceva, plaja nu este foarte bine organizată, prin urmare, veți avea nevoie de un aparat pentru a vă ghida în zonă.

Sursa Foto: Shutterstock


Plaja Karydi - Vourvourou

Plaja Karydi se află în estul Sithoniei, la 17 kilometri de Nikiti. Plaja este specifică pentru nisipul alb, apa limpede și turcoaz, rocile albe și mulțimea de pini, care împrejmuiesc zona.

Plaja are o orientare nordică, iar briza mării este dată de vânturi sudice, frecvente în regiune. Chiar și așa, apa rămâne liniștită, numai bună pentru înotat.

Sursa Foto: www.halkidiki-info.com


Plaja Kavourotrypes

Plaja Kavourotrypes este situată în estul Sithoniei. Plaja este cuprinsă între golfuri mici și păduri cu pini, având apă turcoaz limpede, asemenea unei piscine. În plus, plaja oferă o priveliște nemaîntâlnită asupra Muntelui Athos.

Plaja Kavourotrypes era cunoscută doar de localnici, până de curând. Însă, deși nu există indicatoare rutiere care să arate existența sa, plaja este un loc vizitat de mulți turiști, dornici de un mic izvor exotic.

Sursa Foto: www.halkidiki-info.com


Plaja Glarokavos

Plaja Glarokavos este una dintre cele mai mari și frumoase plaje ale brațului Kassandra. Aceasta este situată în estul peninsulei, în apropierea satului Pefkohori.

Plaja este cunoscută pentru decorul său natural, fiind împrejmuită de mulțimi de pini, având apă limpede. Unele porțiuni din plajă au și pietricele.

Sursa Foto: www.halkidiki-info.com




Citeste si