23 Octombrie 2020

TOP cinci oferte de cazare pentru o vacanță în noiembrie



Anul 2020 a fost unul încărcat de provocări, care au adâncit ridurile de pe fețele tuturor. Pentru că, cel mai probabil, vom avea parte de aceleași sărbători de iarnă atipice, precum cele pascale, iar goana după cadouri va consta în cât mai multe pagini ale site-urilor de cumpăraturi deschise, o vacanță care să ne scoată din lanțul de restricții ne-ar descreți frunțile. Iată câteva opțiuni de cazare în zona muntoasă a României, pentru câteva zile libere în noiembriele care se află la o săptămână distanță.

Pensiunea Pe Vale la Moco

Contrar denumirii, pensiunea se află pe un deal, într-o zonă liniștită, în Comuna Runcu Salvei, județul Bistrița Năsăud. Pensiunea este situată la 25 de kilometri de Băile Figa, 50 de kilometri de stațiunea Colibița - Marea de la munte, 100 de kilometri de orașul Cluj Napoca și la 30 de kilometri de limita cu județul Maramureș, cel mai apropiat oraș fiind orașul Năsăud la 17 kilometri distanță.

Pensiunea dispune de cinci camere, cinci băi, un living cu șemineu și loc de luat masa și o bucătărie complet utilată.
Pentru toți cei cazați se oferă, din partea casei, tradiționala plăcintă de la Runc, o marcă înregistrată a localității, țuică naturala de cazan, vișinata, socată și/sau alte produse naturale tradiționale în funcție de sezon.

Întreaga pensiune se închiriază unui grup care să se poată bucura de timpul liber într-un cadru intim și liniștit. Prețul este de 800 de lei/noapte/întreaga pensiune.

Sursa Foto: Pensiunea Pe Vale la Moco/Facebook


Casa Lipan

Casa Lipan este situată în Colibița, județul Bistrița-Năsăud și este compusă din două corpuri. Într-un corp se află un living cu spațiu de relaxare și bucătărie în stil american, iar în celălalt corp sunt șase dormitoare cu pat matrimonial.

Curtea este amenajată cu loc de parcare, terasă, foișor, balansoare, loc pentru grătar, dar și spațiu de joacă pentru copii.

Casa Lipan se poate închiria doar integral, în sistem self-catering, pentru o vacanță de minimum două nopți. Este acceptată plata cu tichete de vacanță, iar ceaiul, cafeaua și țuica sunt din partea casei. În plus, este necesar un avans de 30% pentru rezervarea pensiunii.

Prețul pentru închirierea pensiunii pentru o noapte pornește de la 1.000 lei.

Localitatea bistriţeană Colibiţa, aflată la 900 de metri altitudine, este cunoscută din vechime pentru calitatea aerului şi a apelor. Între 1923 şi 1975, a funcţionat o staţiune balneoclimaterică. A fost distrusă când a fost amenajat un lac de acumulare. Studiile arată că, la Colibiţa, ozonul are o concentraţie de 90 de micrograme pe metrul cub de aer, cifră comparabilă cu valorile din Alpii Elveţieni.

Printre principalele obietive turistice se numără: Barajul Colibiția, Rezervația Naturală Stâncile Tătarului, Cheile Bistriței Ardelene sau Castelul Dracula.

Sursa Foto: vilalipan.com


Casa Bunicii

Casa Bunicii se află la mai puțin de 40 de kilometri de Satu Mare, în zona Codrului, în localitatea Hodișa.

Pensiunea are o suprafață de 240 metri pătrați și dispune de trei camere duble, fiecare cu baie proprie, dar și un apartament format din cameră dublă, living și baie. Casa Bunicii are și un spaţiu central, de 65 metri pătrați, care găzduieşte bucătăria, locul de luat masa şi o zonă de relaxare, alături de terasa exterioară. Accesul în pensiune se poate face direct din DJ193A, în parcarea proprie pensiunii.

Amatorii de activităţi sportive pot juca tenis de masă, “laptenis” pe iarbă, batminton, etc.

Printre principalele obiective turistice se numără: Lacul (barajul) Hodişa, situat la aproximativ 500 de metri de pensiune, unde se poate pescui sau se pot face plimbari în jurul lacului. De asemenea, se pot face drumeţii în pădure, o zonă încă “virgină”, neatinsă de poluare şi industrializare, cu relief, faună şi floră bogate şi variate. Drumul este circulabil atât pe jos, cât şi cu bicicleta, atv sau motocross.

Prețul mediu al rezervării unei camere la Casa Bunicii pornește de la 83 de lei/ noapte. Cât despre închirierea pensiunii, costul pornește de la 1.000 de lei/noapte, în funcție de numărul de persoane.

Sursa Foto: Pensiunea ”Casa Bunicii”/Facebook


Pensiunea La Maison

Pensiunea La Maison se află situată la o altitudine de 910 m, având o amplasare cu vedere către lanțul muntos Bucegi. Pensiunea se află la 1 kilometru de pârtia de schi Zănoaga și la 3 kilometri de Castelul Bran, pe strada Ciubotea, numărul 42.

Pensiunea este compusă din cinci apartamente tip duplex, fiecare apartament având o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, cu baie proprie; un living pentru mese festive și petreceri cu o suprafață de 90 de metri pătrați; o bucătărie complet utilată; sală cu masă de tenis; minisală de fitness ( bicicleta fitness, stepper, solar) și, nu în ultimul rând, un loc de joacă pentru copii.

Pensiunea este potrivită pentru familii sau grupuri organizate.

Accesul se face de la kilometrul 0 în centrul Branului, după care este urmează indicatorul spre Poarta/Pârtia de schi Zănoaga, urmează 2,6 kilometri pe drum asfaltat, după care drumul principal este părăsit și urmează 600 de metri în pantă, pe drum pietruit/denivelat.

Prețul pentru închirierea unui apartament pornește de la aproximativ 300 de lei/noapte.

Sursa Foto: Pensiunea La Maison/Facebook


Case Eco Dorna

Casele Eco Dorna sunt, de fapt, două cabane din lemn rotund în oglindă. Acestea sunt situate pe strada Negrești, nr 52 B-C, în Vatra Dornei, în zona turistică a orașului, la baza celei mai lungi pârtii de schi din stațiune (a doua ca mărime din țară, care beneficiază de transport cu telescaunul).

Casele sunt compuse din două camere cu pat matrimonial, la etaj, fiecare cu baie proprie și balcon; iar la cerere se poate asigura un pat suplimentar. Cât despre parter, aici există living-ul, cu o canapea extensibilă, o masă cu șase scaune, o bucătărie complet utilată, dar și o baie.

Sunt acceptate și șase persoane/cabană, iar în acest caz, canapeaua din living va deservi ca și pat.

Curtea este frumos amenajată, găzduind două foișoare cu barbeque (acoperite) și două leagane, situate de o parte și de alta a curții, în dreptul fiecărei căsuțe. Încălzirea este prin centrală electrică, iar parcarea este asigurată în curte.

O astfel de cabană poate fi închiriată integral cu prețuri pornind de la 1.000 de lei/noapte, în funcție de numărul de persoane, dar și de perioada solicitată.

Sursa Foto: Case Eco Dorna/Facebook




Citeste si