19 Februarie 2021

Review restaurant George Butunoiu: O cină memorabilă la Poesia



O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la Poesia, pe terasă, pentru că saloanele erau pline toate. Însă am fi stat oricum afară, fiindcă aveau focuri peste tot, căldură chiar mai multă decât era nevoie, și vedeai live cum ninge.

Poesia a fost mereu printre câștigătorii competițiilor Restocracy pentru cele mai bune mâncăruri din București, așa că eram pregătiți pentru un nou „tur de forță” gastronomică. Nu ne așteptam să rămânem cinci ceasuri la masă, însă pentru un meniu de degustare cu 10 feluri nu e chiar atât de mult, daca faci un calcul simplu.

Meniul de degustare al lui Zsolt J. Tarsay:

  • Amuse bouche
  • Stridii Gillardeau no.3

  • Carpaccio de langustine cu trufe proaspete

  • Rulou de ton roșu cu mousse de avocado
  • Calamar umplut cu creveți și zucchini
  • Homar și Saint Jacques în sos de unt și lămâie
  • King Crab gratinat la cuptor cu sos lime

  • Terină de foie gras cu blini și jeleu de coacăze roșii

  • Oul Poesia – ou poșat cu supă cremă fină de foie gras și trufe
  • Mușchi de vită Argentina cu ciuperci de pădure și sos de trufe

  • Tort de lămâie

Și vinuri românești, cum iau întotdeauna când merg la restaurant: Martha (pinot gri cu tămaioasa românească) și Vinul Poesia (cabernet sauvignon cu merlot), amândouă de la Moșia Galicea Mare, îmbuteliate special pentru ei.

Poesia e unul dintre restaurante din București respectate de către clienții săi, mulți fideli, obișnuiți ai locului, după cum cu ușurință am putut observa. Trec pe acasă înainte să vină, se schimbă și își pun haine frumoase. Iar fetele elegante vin cu pantofii cu toc cui în sacoșă și și-i pun chiar înainte să coboare din mașină, în poarta restaurantului. Asta spune ceva despre Poesia și locul pe care a reușit să și-l câștige, și mai ales să și-l păstreze de atâția ani…



Citeste si