28 Mai 2021

Șase insule din Grecia cu ZERO cazuri de coronavirus



Grecia este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță de către turiștii români. Plaje, soare, mâncare bună și prețurile accesibile fac din tărâmul elen o destinație imposibil de ratat pentru turiștii români. În ciuda cozilor din vamă, românii iau și au luat deja cu asalt stațiunile grecești. Și pentru că pandemia continuă să fie un element important în viețile noastre, iată care sunt cele șase insule din Grecia care nu mai au niciun caz de coronavirus, scrie Euronews.com.

Kalamos

Kalamos este zeul râului Maeander în mitologia greacă, iar insula a fost închinată numelui său.

Mai puțin cunoscută decât celelalte, Kalamos oferă un altfel de turism vizitatorilor.

Insula este plină de munți, ceea ce o face destinația perfectă pentru drumeții. Doar două așezări se află în apropierea mării, cu două plaje de aproximativ 1 kilometru fiecare. Plajele sunt pietroase, având ruinele unui castel venețian, ceea ce intrigă și mai mult asupra zonei.

Sursa Foto: Shutterstock


Meganisi

Meganisi este și ea o insulă mai puțin cunoscută, însă acesta nu este un impediment. Din contră, ținând cont și de contextul actual, Meganisi devine destinația ideală pentru o vacanță cât mai departe de alți turiști.

În plus, Meganisi poate fi văzută într-o excursie de o zi, aflându-se la doar 30 de minute cu feribotul de insula Nydri.

Ca și Kalamos, Meganisi are plaje pietroase, ceea ce fac ca apa să fie aproape perfect transparentă.

De asemenea, toată populația din Meganisi este vaccinată, deci nici gând de infectare cu COVID.

Sursa Foto: Shutterstock


Ios

Ios este insula petrecăreților și pentru că niciun club nu ar primi persoane nevaccinate, Ios se apropie și ea de ținta supremă: imunizarea întregii populații.

Atrăgând iubitorii de distracție, Ios și-a câștigat reputația de destinația perfectă pentru distracție din Grecia.

Aflată în centrul Mării Egee, Ios este la aproximativ șapte ore de mers cu barca de Atena.

Nu în ultimul rând, Ios mai atrage și prin Centrul Vechi al insulei.

Sursa Foto: Shutterstock


Thymena

Numită după plantele care cresc pe dealuri, thyme, în traducere, cimbru, Thymena este a doua cea mai mare insulă grecească din Arhipelagul Fourni.

Puțin populată, a fost una dintre insulele care a beneficiat de mișcarea guvernului de a „elibera” pe deplin insulele cu mai puțin de 1.000 de locuitori din COVID-19.

Thymena nu este la fel de verde ca celelalte insule grecești, dar se mândrește cu o mănăstire mică și frumoasă, pe vârful unuia dintre dealurile sale.

Insula este ușor accesibilă cu feribotul și majoritatea turiștilor preferă să viziteze câteva ore, în loc să petreacă noaptea în zonă.

Sursa Foto: Shutterstock


Lipsi

Lipsi se află la mai mult de 350 de kilometri de Atena și este una din insulele izolate ale Greciei, numai bună pentru o deconectare.

În afară de un port frumos, insula nu are sate sau orașe. În schimb, insula se păstrează pentru turiștii care apreciază foarte mult liniștea. Plaja naturală Katsadia este ceea ce turiștii mai caută în Lipsi.

În plus, Lipsi nu a cunoscut niciun caz de coronavirus încă de la începutul pandemiei.

Sursa Foto: Shutterstock


Kastellorizo

Kastellorizo, intitulată oficial Megisti, a fost prima insulă care și-a vaccinat integral populația.

Ba mai mult, populația acestei mici bucăți de pământ a fost vaccinată încă de la finalul lui ianuarie.

Cu mai mult de 90% din locuitori angajați în industria turismului, insula este cu siguranță una dintre principalele destinații de vacanță în 2021.

Sursa Foto: Shutterstock




Citeste si