25 Iulie 2021

Cum amenajezi un birou în bucătărie



Implementarea stilului de muncă hibrid sau remote a devenit o măsură abordată de mai multe companii de pretutindeni, inclusiv în țara noastră. Din acest motiv, tot mai mulți angajați, dar și antreprenori, se văd nevoiți să-și amenajeze un spațiu de muncă în propria locuință. Apartamentele de mici dimensiuni oferă mai puțină flexibilitate la acest capitol, deoarece spațiul nu permite includerea unui birou de acasă în orice încăpere. În aceste momente, bucătăria devine spațiul ideal pentru încorporarea zonei de lucru.

Iată cum poți face acest lucru:

Alege un colț nefolosit

În fiecare bucătărie există zone mai puțin folosite sau mai aerisite, cu puțin mobilier instalat pe pereți, care permit amplasarea unui birou, dacă întregul spațiu este potrivit pentru astfel de activități. Un perete gol într-un colț al încăperii poate deveni locul ideal pentru un birou de dimensiuni mici, mai ales pentru unul suspendat, care poate găzdui un laptop mic. Funcționalitatea unei bucătării trebuie să includă acum și astfel de posibilități, în special în cazul apartamentelor moderne sau al garsonierelor care nu oferă foarte mult spațiu.

Folosește un blat lung

Cea mai simplu de folosit suprafață pentru biroul amenajat în bucătărie este blatul. Acesta îți oferă suficient spațiu pentru a instala un laptop sau un monitor, astfel încât să te bucuri de un spațiu de lucru propice. Este mult mai la îndemână să gândești de la început bucătăria din perspectiva schimbărilor recente de pe piața muncii și a felului în care se schimbă programul de lucru în prezent. Când amenajezi apartamentul nou sau când renovezi bucătăria, alege piesele de mobilier care îți permit să aduci modificări esențiale spațiului. Optează pentru o combina frigorifica incorporabila dacă instalezi mobilier făcut la comandă, în funcție de dimensiunile blatului și de înălțimea la care sunt instalate dulapurile. Un astfel de plan personalizat îți va permite să amenajezi bucătăria într-un mod cât mai funcțional. De asemenea, biroul pe care îl incluzi în bucătărie trebuie să fie cât mai subtil și să nu întrerupă fluxul normal al activităților din bucătăria ta.

Alege o suprafață mobilă

Dacă amenajezi un apartament nou și vrei să incluzi posibilitatea de a instala și un birou în bucătărie, gândirea mobilierului dintr-o perspectivă cât mai practică te va ajuta să alegi mobilierul potrivit. Soluțiile modulare pot deveni cea mai bună opțiune pentru locuințele viitorului, în care munca va deveni un punct la fel de important precum relaxarea. O masă de birou poate fi încorporată într-un sertar sau sub masa de dining, astfel încât să poată fi trasă spre exterior și ascunsă din nou atunci când nu este folosită. Camuflarea biroului este posibilă cu ajutorul mobilierului făcut la comandă, prin care îți poți personaliza spațiul în funcție de nevoi.

Spațiul de lucru are nevoie de cât mai multă flexibilitate, la fel ca programul oferit de către angajator. De aceea este important să amenajezi apartamentul cu gândul la activitățile pe care trebuie să le întreprinzi zi de zi. Bucătăria poate deveni un loc potrivit pentru muncă, iar spațiul de care dispui se poate transforma într-un mod echilibrat în locul care îți oferă inspirație. Pentru că bucătăria este o încăpere dinamică și bine luminată, dar și echipată cu toate elementele necesare pentru diferite taskuri, te poate ajuta să fii productiv.



Citeste si