8 Octombrie 2021

Top 10 cele mai bune restaurante din lume în 2021



Zgomotul unor conversații, al paharelor care se ciocnesc și mirosul specialităților culinare a lipsit aproape cu desăvârșire anul trecut, când majoritatea restaurantelor au fost închise. Anul acesta însă, industria a revenit și la fel și tradiția desemnării celor mai bune 50 de restaurante din întreaga lume – considerată de mulți un fel de ”gală a Oscarurilor” pentru cele mai bune (și adesea scumpe) bucătării.

Locul 1 - Noma (Copenhaga, Danemarca)

Noma oferă trei menu-uri diferite în fiecare an: sezonul fructelor de mare are loc în ianuarie – iunie; sezonul legumelor și fructelor în vară; sezonul vânatului și al pădurii iarna. Restaurantul se închide înainte de fiecare sezon pentru a permite echipei de cercetare să propună noi menu-uri.

Locație Google Maps

Surse foto: Restaurantele


Locul 2 - Geranium (Copenhaga, Danemarca)

Geranium este condus de Rasmus Kofoed, primul chef danez care a primit trei stele Michelin și singurul din lume care a câștigat medaliile de aur, argint și bronz pentru celebra competiție culinară Bocuse d’Or.

Locație Google Maps


Locul 3 - Asador Etxebarri (Atxondo, Spania)

Restaurantul din Țara Bascilor se laudă cu respectarea savorii fiecărui ingredient local: chorizo de casă, anșoa sărate, brânză de bivoliță și creveți de Palmos.

Bucătăria Asador Etxebarri se laudă cu 7 grătare pe care poate fi gătită orice specialitate din carne.

Locație Google Maps


Locul 4 - Central (Lima, Peru)

Restaurantul se concentrează exclusiv pe mâncarea specifică peruană, sărbătorind tradițiile, istoria și produsele locale. Încă de la intrare oaspeții sunt întâmpinați de o grădină plină cu legume specifice zonei și în care se găsesc peste 100 de specii de plante.

Locație Google Maps


Locul 5 - Disfrutar (Barcelona, Spania)

Tehnici culniare contemporane, combinații îndrăznețe de ingrediente și dorința de a-și surprinde clienții – acestea sunt principalele caracteristici ale restaurantului Disfrutar din Barcelona.

Locație Google Maps


Locul 6 - Frantz?(C)n (Stockholm, Suedia)

Locație Google Maps


Locul 7 - Maido (Lima, Peru)

Locație Google Maps


Locul 8 - Odette (Singapore)

Locație Google Maps


Locul 9 - Pujol, Mexic

Locație Google Maps


Locul 10 - The Chairman (Hong Kong, China)

Locație Google Maps




Citeste si