1 Iunie 2022

Trei restaurante la care puteți mânca în județul Covasna



În ultimii doi ani, o ieșire la restaurant cu familia sau cu prietenii s-a transformat într-o dorință pusă pe wishlist. Dacă veți călători prin țară și veți petrece câteva zile în Ținutul Covasnei sau veți face doar un popas, iată trei restaurante cărora merită să le treci pragul.

Restaurantul Szikra din Sf??ntu Gheorghe

În frunte cu chef Mădălina Santa, restaurantul Szikra își așteaptă vizitatorii cu ingrediente locale provenite din județele Covasna și Harghita, respectând principiile „zero food waste”.

Ingredientele sunt încorporate în rețete în mod obișnuit și respectând rețeta de bază, dar interesant este faptul că nu există o constanță în folosirea unui ingredient. De exemplu, brânza folosită pentru un preparat anume nu este furnizată mereu de același producător. Astfel, pentru a menține constant preparatul în meniu, administratorii restaurantului trebuie să jongleze cu ingredientele pe care le au în momentul respectiv.

Referitor la conceptul „zero food waste", acesta constă, de exemplu, în următorul lucru: cojile de la mere sunt păstrate, iar apoi transformate fie în sirop, fie uscate și transformate în pudră, sau cojile de legume sunt transformate în stocuri de legume (supe concentrate).

Un aspect foarte important de menționat: Există întotdeauna meniu de sezon. Este foarte ușor și extraordinar de simplu să lucrezi cu produse de sezon, și să prepari de la plăcinte până la supe, totul ținând doar de creativitate și de cum combini și pui în practică o varietate de legume și de fructe.

Iată câteva preparate din colecția de primăvară a restaurantului Szikra:

  • Exemplu de fel principal: un "drob" vegetarian cu leurdă și sos de muștar cu hrean și ulei de pin;
  • Pentru un desert delicios este recomandată crema fină de struguri verzi cu busuioc, bezea cu lobodă, jeleu din flori de mac și aluat crocant cu huști de borș.

Sursa Foto: Szikra/ Facebook


Restaurantul Pivni??a din Sf??ntu Gheorghe

Această locație din inima orașului Sfântu Gheorghe, după cum spune și numele, a fost cândva o pivniță de vinur.

Atmosfera de odinioară și unică a pivniţei de vinuri poate fi regăsită și în zilele noastre la restaurant prin construcția acestuia, prin arcadele istorice, iluminatul intim și, desigur, printr-o servire de calitate a bucatelor tradiţionale transilvănene.

Meniul este unul foarte variat și bogat, mai ales în preparate locale, dar nu numai. Mai întâi vei putea testa un aperitiv, iar ca recomandare, ia în calcul că nu trebuie să ratezi platoul cu Specialități secuiești (salată de vinete, zacuscă, slănină a’ la Cluj, jumări, cârnați uscați, brânză și legume), după care, pe lângă bine cunoscutul gulaș, merită încercată și o supă cremă de ciuperci (hribi) sau o supă proaspătă de somn, care se servește, de obicei, la sfârșit de săptămână.

La final, după ce vei gusta din toate aceste bunătăți, și desigur, doar dacă nu ești sătul sau nu ți-ai îndeplinit toate poftele, poți gusta bunătățile de pe Platoul Ardelenesc, acesta fiind unul dintre cele mai căutate preparate din restaurant.

Sursa Foto: Szentgyörgy Pince/ Facebook


Jazz Bistro & Winery ?EUR" T??rgu Secuiesc

În Jazz Bistro & Winery, bucătăria internaţională este combinată cu cea ungurească, iar apoi reinterpretată în stil gourmet. În plus, pe lângă sortimentele culinare deosebite, oaspeții sunt așteptați și cu vinuri bine selectate din regiunile viticole ale Ungariei.

De menționat că preparatele din meniu sunt readaptate de doi bucătari, Attila Bajzát, din Ungaria, și de către colegul său, Attila Czápos, din Târgu Secuiesc.

Merită încercată o ușoară cremă de urdă, după care, pentru felul principal puteți alege fie o falcă de vită în vin roșu, cu cremă de țelină și crochete de orez cu cașcaval, fie un piept de rață prăjit rose, cu pere cu rozmarin și piure de cartofi dulci.

Sursa Foto: Jazz Bistro & Winery/ Facebook




Citeste si