12 August 2022

FOTO | Ce destinații putem vizita în această toamnă, în Europa



Încălzirea globală face ca toamna să fie o prelungire a verii în unele țări din Europa (sau din lume, în general). Iată ce putem vizita în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, în afară de Grecia, fără să fim nevoiți să facem un bagaj prea mare.

Valea Douro - Portugalia

Valea Douro este unul dintre siturile Patrimoniului Mondial UNESCO. Douro prinde viață toamnă, odată cu recolta de viță de vie, prin urmare, vă puteți opri la unele dintre cele mai bune crame Douro pentru un tur și degustare. Majoritatea oferă vinuri de porto și de masă pentru a vă bucura, potrivit The Gap Decaders.

Nu există o dată fixă ​​pentru începerea sezonului de recoltare Douro, dar se întâmplă, de obicei, în a doua jumătate a lunii septembrie, deși depinde de modul în care vița de vie a reacționat la condițiile meteorologice de-a lungul anului.

Una dintre cele mai bune crame din regiunea Douro este Quinta do Popa, unde puteți ajuta chiar și la recoltare. Quinta (moșia de țară) este situată pe versanții sudici ai Douro, la jumătatea distanței dintre Porto și granița cu Spania.

Sursa Foto: Unsplash.com


Floren?>a - Italia

Locul de naștere al Renașterii, Florența este unul dintre cele mai cultivate și artistice orașe din lume.

Încântător și captivant, acesta este un loc pentru a vă delecta cu istorie, artă și bucătărie.

Florența nu este niciodată lipsită de turiști, dar toamna este o perioadă mai liniștită decât primăvara și vara.

De asemenea, și în Florența, toamna este sezonul vinurilor, având o oportunitate excelentă pentru un tur al vinului la podgoriile locale, unde puteți afla despre producția de vin și puteți degusta vinuri din partea locului.

Sursa Foto: Unsplash.com


Ljubljana - Slovenia

Ljubljana, cu orașul său vechi medieval, este o altă destinație europeană perfectă pentru vacanțele de toamnă.

Una dintre cele mai bune excursii de o zi din Ljubljana este la Lacul Bled, la aproximativ 40 de minute cu mașina de oraș. Mergeți dimineața devreme și bucurați-vă de suprafața lacului și de imaginile oferite de Biserica Adormirea Maicii Domnului, situată pe mica insulă din centrul lacului.

De aici, drumețiile în Parcul Național Triglav sunt un alt mod de a vă întreține în vacanță. În plus, la doar trei ore la sud de Ljubljana, în Croația, se află Parcul Național Lacurile Plitvice, inclus în patrimoniul UNESCO.

Sursa Foto: Unsplash.com


Lugano - Elve?>ia

Elveția nu este o destinație pentru toate buzunarele, ceea ce o face și mai frumoasă, deoarece nu putem ajunge la ea cu ușurință.

Lugano este una dintre destinațiile elvețiene, oraș situat la poalele Monte Brè, care suprinde turiștii cu frumusețea sa la mijloc de toamnă.

În Lugano este organizat și festivalul anual de toamnă, unde ingrediente locale și de sezon sunt combinate în preparate, precum mămăligă și tocană, fasole și mortadela, carne fiartă, risotto, minestrone, gnocchi, urmând să fie servite cu un pahar de vin.

Din Lugano vă puteți întoarce la familii și prieteni cu brânză alpină, chutneys și miere sălbatică sau țesături și articole din lemn sculptate manual.

Sursa Foto: Unsplash.com


Munchen - Germania

De pe lista vacanțelor de toamnă nu trebuie să lipsească Munchen, din Germania.

Capitala Bavariei și un oraș german prin excelență, München este o destinație fantastică pe tot parcursul anului și este renumită pentru clădirile sale istorice, glockenspiel și, desigur, pentru Oktoberfest.

Oktoberfest, o destinație pentru iubitorii de bere artizanală, are loc în mod normal în ultima săptămână a lunii septembrie și în prima săptămână a lunii octombrie, reunind 38 de corturi de bere.

München este, de asemenea, tatăl tuturor piețelor de Crăciun din Germania. Începând din ultima săptămână a lunii noiembrie, Marienplatz este transformată într-un tărâm tradițional al bavarezilor, cu colibe de lemn, gluhwein și castane prăjite fiind servite la fiecare colț.

Sursa Foto: Pixabay.com


Praga - Cehia

Praga este foarte frumoasă în octombrie.

Arhitectura orașului vechi strălucește în lumina toamnei, iar cafenelele așteaptă turiștii cu ciocolată caldă și cu produse de patiserie.

Străzile orașului sunt mai liniștite, în ciuda faptul că Praga este gazda festivalurilor dacă o vizitați în octombrie, Festivalul Internațional de Muzică Strings of Autumn fiind în fruntea listei evenimentelor culturale.

Sunt mulți turiști care clasifică Praga drept una dintre cele mai bune destinații pentru city break-uri din Europa.

Sursa Foto: Unsplash.com


Hallstatt - Austria

Hallstatt este unul dintre cele mai faimoase și populare locuri de vizitat din Austria, fiind și satul unde s-a filmat Frozen.

Este o destinație care poate fi vizitată în orice perioadă a anului, cum ar fi pentru beznă și zăpadă iarna, pentru verdeață, primăvara și vara sau pentru o multitudine de culori în timpul toamnei, potrivit travelanddestinations.com.

Când vizitați Hallstatt, puteți să veniți pentru o excursie de o zi, din Salzburg, spre exemplu, sau puteți să rămâneți peste noapte, dar nu este ieftin.

Hallstatt trece printr-o perioadă în care încearcă să se obișnuiască cu turiștii, filmul Frozen făcând satul o destinație vedetă. Filmarea Frozen a început în 2013 și, treptat, s-a instalat dezechilibrul în satul Hallstatt. În 2017, spre exemplu, autoritățile au fost nevoite să angajeze oameni în fața bisericilor pentru a împiedica asaltul turiștilor, potrivit CNN.

Cu toate acestea, este recunoscut faptul că valul de turiști a ajutat considerabil la creșterea economiei zonei.

Sursa Foto: Unsplash.com




Citeste si