4 Noiembrie 2022

Top 5 destinații exotice pentru mini-vacanța de 1 Decembrie



Vacanța de 1 Decembrie se apropie cu pași grăbiți, iar dacă încă nu ai decis unde să mergi, îți propunem 5 destinații de vis. Pachetele turistice pentru destinațiile menționate în articol au prețuri cuprinse între 800 și 3.700 euro.

Insulele Maldive

Ce poți face pe Insulele Maldive pe lângă lenevitul la plajă? Poți „zbura” pe sub apă, într-un submarin personal pentru a explora Rezervația Biosferică a Maldivelor, aflată sub patronajul UNESCO. Astfel, ai posibilitatea să vezi în toată splendoarea lor pești colorați, corali, delfini, țestoase, rechini și pisici de mare – la bordul lui DeepFlight Super Falcon 3S, un submarin ce poate adăposti trei persoane sau te poți relaxa patinând pe gheață.

La Eturia, de exemplu, un sejur de lux în Maldive, ce include transportul cu avionul și cazarea la un hotel de cinci stele, are un preț de 3.890 euro. Turiștii pot face aici snorkeling la reciful din apropiere, pot merge la pescuit sau pot alege să viziteze două insule locale într-un tur de island hopping.


Kenya

În Kenya poți vizita Safari-ul care este, desigur, cea mai mare atracție turistică pentru spectacolul de masă "Marea Migrație" a animalelor și cele cinci mari mamifere africane, legendarele Big Five: elefantul african, leul, leopardul, rinocerul negru și bivolul Cape.

O vacanță de 7 zile în Kenya, la finalul lunii noiembrie/începutul lui decembrie, are un preț de pornire de 1.749 euro/persoană la agenția Alltur. Oferta include biletele de avion și cazarea într-un hotel de patru stele.


Thailanda

De la munți și jungle din nordul țări, câmpii verzi plantate cu orez din centru și până la cascade, lacuri și temple impresionante. Unul dintre acestea e și Templul Alb, un templu budist în stil contemporan, unic prin formă și structură dar și prin albul orbitor care acoperă întregul exterior și picturile murale din interior.

La Eturia, o vizită în Thailanda, ca parte a unui circuit de 13 zile în Asia de Sud-Est, costă 1.950 euro/persoană. Călătoria ar urma să aibă loc la finalul lunii noiembrie.


Sri-Lanka

Sri-Lanka este o adevărată revelație pentru călătorii care caută noi senzații, peisaje spectaculoase și destinații surprinzătoare cu multe obiective turistice. Aici poți vizita, Parcul Național Yala, al doilea ca mărime din țară, Yala este cel mai vizitat parc național de pe insulă, acoperind aproape 1.000 kmp, până în zona estuarului Râului Menik. Parcul este constituit din 9 ecosisteme ce conțin specii deosebite de floră și faună tipice insulei, multe dintre ele endemice.

În Siri-Lanka, un sejur ce include cazarea, zborul, taxa și transportul de la aeroport costă 1.170 euro la agenția Aerocenter. Vacanța nu include asigurarea medicala și storno (opțională, dar recomandată), taxa de viză (40 euro/ persoană) sau excursiile opționale.


Madeira

Madeira este un grup de insule portugheze din nordul oceanului Atlantic. Arhipelagul este situat 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei. Dacă te întrebi ce poți face pe această insulă, ei bine ai o gamă largă de oportunități, de la înotatul cu balene sau delfini, până la schi nautic, surfing și scufundări.

O vacanță pe Insula Madeira, cu zbor, cazare, ghid român și vizite incluse, începe de la 799 euro la agenția Interra.




Citeste si