28 Septembrie 2023

TOP lucruri de făcut în acest weekend. Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni



În acest week-end poți combina eleganța cu mâncarea preferată a românilor, iar atmosfera de toamnă cu nostalgia nopților de vară. Bucureștenii pot merge la un festival al micilor, unul al dovlecilor, pot să simtă arta recentă „pe propria piele” sau să danseze ca în trecut.

Festivalul Micul de Aur

Festivalul Micul de Aur va desemna, pentru prima data in Romania, cel mai bun mic, în cadrul unei concurs unde sunt invitate toate restaurantele din festival, jurizate de personalități relevante din domeniul culinar.

Concursul Micul de Aur se va organiza și la nivelul amatorilor, bucătari ocazionali, oameni care au convingerea că gătesc bine și cred că pot oferi un preparat gustos și inspirat. Pentru această categorie, juriul va fi format din reprezentanții restaurantelor prezente în competiția dedicată profesioniștilor.

Când va avea loc: 29 septembrie - 1 octombrie, Verde Stop Arena.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Cristian Zamfir/Shutterstock


Bucharest Science Festival

Ca în fiecare toamnă, Bucharest Science Festival, cel mai important festival dedicat popularizării științelor și tehnologiei în rîndul publicului larg, revine cu o nouă temă. Anul acesta vă propunem să explorăm subiectul Inteligenței Artificiale și să discutăm despre impactul pe care această tehnologie îl va avea asupra oamenilor.

Vulcan Value Centre și Centrul Comercial Auchan Titan găzduiesc ediția a XI-a a Bucharest Science Festival, cel mai important festival de știință și tehnologie din România. Evenimentul se desfășoară sâmbăta și duminica aceasta între orele 10:00 – 18:00, iar participarea este gratuită.

La Vulcan Value Centre, cei prezenți vor experimenta activități captivante coordonate de pompieri, care vor veni cu o mașină de intervenție cu apă și spumă și cu un punct de informare preventivă cu măsuri de comportament în cazul producerii unor situații de urgentă.

Când va avea loc: 27 septembrie - 1 octombrie.

Detalii despre eveniment.


Pumpkin Fair

A venit toamna si odată cu ea si acea perioadă din an în care sărbătorim dovleacul.

Și cum altfel o putem face decât printr-o mare petrecere dedicată acestui copil al toamnei, dovleacul - PUMPKIN FAIR ediția a III - a !! Printre dovleci și tărtăcuțe vă așteptăm să vă bucurați de un sfârșit de săptămână tomnatic cu miros de scorțișoară și dovleac copt!

Când va avea loc: 30 septembrie - 1 octombrie, Maison 13.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Doroban?>i Street Art Festival

Bucureștenii sunt așteptați pe străzile din Cartierul Dorobanți pentru spectacole de teatru, muzică, dar și o experiență gastronomică.

Când va avea loc: 30 septembrie - 1 octombrie, Strada Puțul lui Zamfir, București.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


One Night Gallery

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România care îmbină arta şi tehnologia într-un nou concept de expoziţie ad-hoc, prezintă, la 30 septembrie şi 1 octombrie, cea de-a 23-a ediţie – One Night Gallery Love Nimurad – la MINA, Museum of Immersive New Art.

Artistul expus în cadrul acestei noi ediţii este Alex Nimurad, ilustrator, designer şi art director, absolvent de arhitectură şi arte. Lucrările sale sunt o dovadă a pasiunii sale pentru mitologie, artă clasică şi design contemporan. Stilul său îmbină perfect aceste influenţe diverse cu elemente minimaliste, rezultând un limbaj vizual cu adevărat unic şi dinamic.

Expoziţia va prezenta 21 de lucrări de artă, transpuse în AR, VR, show imersiv prin video-mapping şi instalaţii interactive.

Când va avea loc: 30 septembrie - 1 octombrie, Museum of Immersive New Art.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: MINA


Balul Bucure??tiului de demult

Bucureștenii sunt așteptați la o serată magică, la un spectacol deosebit, găzduit de InterContinental Athénée Palace. Îmbinând farmecul conceptului „Dinner and a Show”, vă propunem o seară în care veți fi încântați de un eveniment artistic spectaculos.

Pe parcursul serii, veți fi martorii unei călătorii în timp către epoca interbelică, printr-o captivantă îmbinare de muzică live, dansuri pline de grație și momente de umor de excepție.Alături de mari artiști ai scenelor din București, veți asista la reprezentații pline de culoare și stil inconfundabil ale acelor vremuri.

Când va avea loc: 29 septembrie, InterContinental Athénée Palace Bucharest.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Bebe Fest OCC

Bebe Fest OCC, evenimentul adresat bebelușilor, părinților și viitorilor părinți, revine în această toamnă la Opera Comică pentru Copii!

Cea de-a patra ediție aduce multe surprize, însă nu vor lipsi spectacolele special destinate bebelușilor și nici atracțiile deja consacrate, cum sunt camera senzorială, camera de alăptare, baby music, baby book zone, târgul cu produse dedicate bebelușilor, concursurile amuzante pentru părinți și multe altele, care vă așteaptă începând cu 30 septembrie, la Opera Comică pentru Copii.

Când va avea loc: 30 septembrie, 1, 7, 8 octombrie.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Festivalul PeriFEERIC

Între 7 și 8 octombrie, Festivalul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest transformă mai multe locații din zonele periferice ale Capitalei în centre de expresie artistică ce vor găzdui o serie de evenimente atractive pentru publicul de toate vârstele. Organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Festivalul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest își propune să răspândească bucuria artei în fiecare colț al orașului pentru a crea o conexiune autentică între artiști și comunități, dar și să contribuie la încurajarea locuitorilor de a descoperi specificul necunoscut al zonelor periferice prin participarea activă la manifestări culturale variate.

Program și detalii:

SÂMBĂTĂ, 7 OCTOMBRIE

Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88, sector 2)
10.00: Spectacol de magie pentru copii și părinți
20.00-21.30: Spectacol de teatru – „Străini în viitor”
Text și regie: Andrei Adam
Distribuție: Robert Poiană / Cristian Ioniță, Crina Zvobodă / Ioana Emilia Luculescu, Radu Catană / Massimiliano Nugnes, Elena Ariadna Șeulean / Iulia Alexandra Neacșu

Studio Film & Theatre Academy (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142)
11.00: Ateliere de actorie pentru copii

Piața Universității – A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)
11.00-14.00: Tur ghidat București Alternativ – o călătorie în arta stradală

A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)
14.00-16.00: Jam session susținut de Bucharest Sax Quartet
14.00-15.00: Atelier de graffiti
15.00-16.00: Atelier de stencils

Recul (Splaiul Unirii nr. 160)
21.30: Concert Robin and the Backstabbers

DUMINICĂ, 8 OCTOMBRIE

Studio Film & Theatre Academy (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142)
11.00: Ateliere de actorie pentru copii

Cartierul Rahova: Centrul comercial Liberty (Șoseaua Progresului nr. 151-171) – A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)
11.30-13.30: Treasure hunt: vânătoare de comori urbane pe traseul Centrul comercial Liberty – A.M. Social Space. Participarea la treasure hunt este pe bază de înscriere prealabilă, prin completarea acestui formular.

Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88, sector 2)
17.00: Spectacol de teatru – „Un spectacol dumnezeiesc”
Text: David Javerbaum
Regie: Iulia Alexandra Neacșu
Distribuție: Cristian Ioniță, Radu Catană / Florin Galan, Eduard Cîrlan / Vlad Andrei

Teatrul Infinit (Strada Mihai Eminescu nr. 127)
19.30: Spectacol de teatru – „Eu cu cine mă mărit?”
Text: Silvia Gagu
Regie: Bogdan Gagu
Distribuție: Silvia Gagu, Dorin Enache, Alex Floroiu, Maria Costeschi

J'ai Bistrot (Calea Griviței nr. 55, sector 1)
18.00: Concert Cristina Lupu – „Sweet Amnesia”

A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)
18.00: Concert de muzică clasică Flavian Chitic

Sursă foto: Alex Blăjan/Unsplash


Maraton de teatru provocator

Compania independentă de teatru Vanner Collective invită spectatorii din București la un maraton de spectacole menite să îi pună pe gânduri, care se vor desfășura în diferite spații culturale în intervalul 28 septembrie – 6 octombrie. Echipa creativă își propune să le vorbească oamenilor despre teme actuale, despre care uneori e greu să discutăm, într-o manieră onestă și vulnerabilă, apropiind astfel publicul de spectacolele lor.

În perioada următoare vor avea loc următoarele reprezentații: „LUNGS” (28 septembrie) la Teatrul Act, „Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons” (29 septembrie) și „Tot ce-i minunat în lume” (30 septembrie) la unteatru, „Cassandra” (1 octombrie) la Apollo 111 și „KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci” (6 octombrie), pe scena Sălii Mici a Teatrului Național „I. L. Caragiale”.

Când va avea loc: 28 septembrie – 6 octombrie.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: calatorprinteatru.ro




Citeste si