4 Ianuarie 2024

Revelionul artiștilor, sport și remedii pentru mahmureală: Unde puteți ieși în oraș în weekend



Prima săptămână din an aduce în București evenimente menite să resusciteze cea mai depresivă lună din calendar. Fie că nu ai rezolvat încă problema cu mahmureala sau încă vrei să recuperezi distracția de la Revelion, evenimentele din Capitală sunt ofertante pentru bucureșteni.

Revelionul Arti?(TM)tilor

Vineri - 5 ianuarie - artiști și trupe cunoscute din România vin la Berăria H să recupereze cea mai mare petrecere a anului: Revelionul.
Revelionul Artiștilor se va lăsa cu show-uri live și distracție cât cuprinde alături de zeci de artiști pe scenă și de cel mai frumos public. Iar cum scena și spectatorii sunt cele mai mare vicii ale unui muzician, Revelionul Artiștilor se va lăsa cu show-uri live și distracție cât cuprinde alături de zeci de artiști pe scenă și de cel mai frumos public. Tu ți-ai rezervat locurile?

Artiști: Elena Merișoreanu, Tudor Turcu, Baba Novak, Mărioara Man Gheorghe, Strada Pogo, Rebel Cabaret, Luana Toader, Marcian Petrescu și Trenul de Noapte, Zeen Band, invitat Brad Vee Johnson (ex. Bonnie M), Magnificii, Taylor, Doar Atât, Dana Florian și Radu Gheorghe Celălalt, Aurel Moga, Claudiu Dumitrache.

Când va avea loc: 5 ianuarie, Beraria H.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


An Nou cu Maria R?ducanu

„Posedînd una dintre cele mai distincte voci din lume, Maria Răducanu întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creînd o muzică pură, profund emoțională și care-ți merge direct la inimă”. (John Zorn)

Preț bilete:
– 70 de lei – achitate online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor]
** bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!
… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, până max. în preziua evenimentului!

Când va avea loc: 7 ianuarie, Green Hours.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Facebook/Green Hours


Simpozionul Picassoest

Simpozionul Picassoest este parte a seriei de evenimente legate de expoziția Efectul Picasso, derulată la MARe/Muzeul de Artă Recentă, între 28 septembrie 2023 și 22 ianuarie 2024.

Timp de o zi, prin conferințele derulate pe parcursul simpozionului Picassoest și printr-o key-note lecture a profesorului Uwe Fleckner (Universitatea din Hamburg) - "Education for a democratic gaze. Pablo Picasso's Munich exhibition from 1955", opera, figura, psihologia, atitudinea publică și impactul estetic, ideologic și politic al operei lui Pablo Picasso vor constitui o veritabilă lentilă reflexivă prin care participanții se vor apropia de o perioadă istorică nevralgică - epoca postbelică. Un veritabil tur de forță de filosofia istoriei, simpozionul Picassoest va explora tentațiile, practicile și teoriile esteticii totalitare, la fel ca și complexitatea instrumentalizării operei picassiene într-o pedagogie globală a libertății, din perspectiva societăților democratice. Împreună, contribuțiile vor contura un univers de dezbatere asupra unei teme de intensă actualitate: relațiile mereu ambivalente dintre libertatea de expresie și propagandă, dintre eliberare și manipulare, dintre viziunea estetică și discursul autoritarist.

Când va avea loc: 5 ianuarie, Biblioteca Academiei Române.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Introducere gratuit? ?(R)n Krav Maga - Tineretului

Cum ar fi sa faci ceva ce nu doar ca te pastreaza intr-o forma fizica excelenta, dar iti si ofera niste cunostinte tehnice ce iti pot transforma corpul intr-o arma, pentru situatii neplacute?
Vino sa participi la un curs introductiv gratuit, o prima lectie de Krav Maga, arta martiala israeliana de autoaparare, eficienta, bazata pe realitatea strazii.
Vedeti la stiri fel de fel de atacuri neprovocate pe strada, jafuri armate, amenintari la siguranta cetatenilor. Desigur aceste lucruri sunt puţin probabile. Dar dacă se intampla? Cunoasterea modului de a supravietui si de a te apara poate face diferenta intre a ajunge acasa teafar sau a fi victima tragica a violentei.
Aveti ocazia de a face parte din singura scoala de Krav Maga din lume, ce urmeaza calea asa cum a fost trasată de către fondatorul krav maga, Imi Lichtenfeld.

Când va avea loc: 7 ianuarie, Fabrica Pionierul.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Universul lui Salvador Dal?-

Începând sin data de 13 decembrie, expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, cel mai mare eveniment expozițional din țara noastră dedicat celebrului artist spaniol, poate fi vizitată la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. 170 de lucrări Salvador Dalí, acoperind varii metode de expresie artistică, pot fi admirate, în premieră în România, timp de 5 luni, până la 12 mai 2024, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Când va avea loc: 13 decembrie 2023 - 12 mai 2024, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: ARCUB


Sandwich Day

Pentru cei care vor să rezolve problemele cu mahmureala, nimic nu intră mai bine după zilele de petrecere decât un sandwich. În această duminică deschidem Ziua Sandwichului. De asemenea, există o bucătărie live în Soare Lanka.

Când va avea loc: 7 ianuarie, Soare Lanka.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock




Citeste si