22 Februarie 2008
Cel mai renumit ciocolatier roman
Proaspat premiat la Frankfurt cu Trofeul de Aur Arch of Europe pentru lucrarile sale sculptate in ciocolata, pentru excelenta si prestigiu antreprenorial, Silvian Miron e capabil sa dea ciocolatei orice forma, fiind convins ca intr-o cofetarie nu poti face decat arta. Despre viata si cariera lui Silvian Miron, despre pasiunea sa pentru ciocolata si premiile castigate la manifestarile internationale de profil cititi in cele ce urmeaza.
Silvian Miron
Cu doar doua zile inainte participase (cu un superb tort, bineinteles) la festivitatea in cadrul careia Octavian Bellu a primit diploma de "Cel mai de succes antrenor din lume", acordata de World Records Academy pentru cele 279 de medalii castigate de elevele sale la JO, CM si CE de-a lungul anilor.
A doua zi, in cadrul unei emisiuni televizate, Silvian urma sa daruiasca un alt tort, de data aceasta unui mare pianist, ca un omagiu adus talentului si pasiunii.
Arch of Europe
*Premiul International Arch of Europe constituie o recunoastere a calitatilor companiilor sau organizatiilor din diferite tari ale lumii si promoveaza reputatia si pozitia laureatilor, prin certificarea, implementarea si promovarea culturii calitatii si excelentei, in diferitele domenii de activitate.
Indragostit de ciocolata
"Nimeni nu credea ca voi reusi sa fac un palmares in acest domeniu. Am facut, iar in decembrie 2001 am avut si prima parada vestimentara din ciocolata la Constanta. Mi-am zis atunci ca e momentul sa invat mai mult. Nu mai gaseam posibilitati de a invata in tara asa ca am mers la o scoala gastronomica franceza".
Palmares
"In 2004, la Erfurt, in Germania, am fost medaliat cu aur de UIPCG, in conditiile in care Romania nu mai luase aur la cofetari din 1976", ne-a dezvaluit Silvian Miron.
Bustul regelui Carol I
Acum lucrez la un nou proiect, o singura lucrare care va pune alaturi doua personaje istorice care au trait in acelasi castel, dar in epoci diferite, in timp ce in fundal va fi pictat pe o placa de zahar castelul. Cel mai probabil unul va fi in ciocolata alba, iar celalalt in ciocolata neagra. Ramane de vazut cat de bine reusesc sa transpun insa aceasta idee".
Aceste adevarate opere de arta, comestibile ce-i drept, nu ajung pe mesele consumatorilor, ci in expozitii.
Brandul Silvian Brandul Silvian
In urma cu aproape un an si jumatate Silvian a deschis si prima unitate in sistem de franciza, la Buzau. Taxa pentru intrarea in franciza este 5.000 de euro, la care se adauga o taxa de publicitate, si bineinteles, cheltuielile cu amenajarea si utilarea magazinului.
Cititi si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi va recomandam:
1. Sam Zell: Oportunist de profesie
2. Parintele Starbucks, intre mit si realitate
3. Cel mai excentric magnat din lume