11 Iulie 2008
Cele mai fermecatoare restaurante al fresco
Vara, restaurantele in aer liber sunt pur si simplu asaltate de clientii care cauta placerea de a se bucura de mancare sofisticata, vin de calitate si o companie placuta in timp ce iau masa intr-un mediu agreabil, al fresco.
Restaurante in aer liber
Din motive ce tin de cultura, dar si de frumusetea peisajelor, europenii sunt cunoscuti pentru placerea pe care o au in a lua masa in aer liber, fara a renunta insa la calitatea si rafinamentul unor feluri de mancare sofisticate ce tin cu siguranta de haute cuisine. Asadar, ForbesTraveler ne prezinta topul celor mai apreciate restaurante in aer liber din Europa.
The Gritti Palace's Club del Doge, Venetia
De asemenea, meniul este unul pe masura, ce include peste adriatic delicios, risottos si vin spumant pentru orice ora a zilei dar, mai ales, pentru momentele romantice, la apusul soarelui.
Bom Jardim, Lisabona
Toate acestea, in timp ce va imprieteniti cu locuitorii extrem de primitori, care se intalnesc in acest loc de generatii.
Restaurantul hotelului Ajia, Istanbul
Terasa ofera o priveliste de vis a orasului, iar meniul in stil italian, ce include risottos, paste si fructe de mare, este pe cat de neobisnuit in Istanbul, pe atat de rafinat.
OXO Tower Restaurant & Brasserie, Londra
Meniul pune la dispozitia clientilor o masa de pranz copioasa cu trei feluri de mancare, o colectie de vinuri ce numara peste 800 de sortimente si o multitudine de feluri de mancare, de la cele traditionale, pana la cele mai sofisticate, toate acestea pe acorduri relaxante de jazz.
Can Maj?, Barcelona
Pe langa toate acestea, Can Majó ofera clientilor sai un variat meniu traditional din care nu lipsesc feluri de mancare precum bacalao, calamari cu orez si un delicious peste pe gratar, servite alaturi de rafinatele vinuri locale.
Pra?sk? Sel?tko, Praga
De asemenea, vinurile din regiunile Cehiei precum Boemia si Moravia sunt tot mai apreciate, iar localizarea pe varful dealului, in apropierea unui superb castel, ofera o panorama impresionanta a orasului.
Chinesischen Turm, Germania
De asemenea, muzica germana zgomotoasa creaza buna atmosfera si completeaza distractia.
La Rotonde, Paris
Inca din 1903, acest local a fost frecventat de personalitati ale vremii precum Hemingway sau Picasso pentru atmosfera degajata din cafenea dar si pentru gustari precum supa de ceapa, tarta din carne de vita sau friptura cu piper.
Restaurantul de vara al hotelului Le Bristol, Paris
Eric Fréchon, bucatarul sef, prepara atat feluri de mancare traditionale cat si retete ce tin de bucataria moderna haute cuisine precum raci cu sos de rosii, avocado aromatizat cu curry, sau spuma racoritoare din suc de mar verde.