9 Ianuarie 2009

Kadago Concept: Obiecte de mobilier in stil asiatic

Kadago Concept este o afacere cu obiecte de mobilier inceputa de patru prieteni, din pasiunea pentru tot ceea ce inseamna lumea asiatica si dorinta de a aduce si in Romania acest concept. Astfel, dupa o investitie de apoximativ 30.000 euro a luat nastere showroom-ul primitor, amenajat intr-un apartament din centrul Capitalei si decorat doar cu piese de mobilier lucrate manual in diferite tari asiatice.

Kadago Concept: Pasiune pentru arta asiatica

Povestea Kadago Concept incepe in anul 2006, cand, ajunsi pe taramurile Asiei, cei patru prieteni si viitori asociati raman captivati de istoria, obiceiurile, dar mai ales de ospitalitatea si linistea cu care localnicii din acea parte a lumii obisnuiesc sa-si intampine oaspetii.

“Dupa ce m-am intors din Asia ramasesem cumva cu gandul acolo. Am fost extrem de impresionati de cultura si traditii, de modul lor de viata; atunci am zis ca nu vrem sa pastram totul pentru noi, ci sa le impartasim si celorlalti”, isi aminteste Alina Sava, unul dintre proprietari si PR Manager la Kadago Concept (foto).

Conceptul Showroom-ului Kadago

Magazinul Kadago Concept are un concept care se deosebeste in peisajul magazinelor de mobila din Bucuresti: o locuinta amenajata complet in stil asiatic, de la piesele de mobilier pana la fiecare element de decor.

Acest aspect are, pe langa un rol strict informativ, cu privire la obiectele expuse spre vanzare, scopul de a consilia si de a oferi idei clientilor cu privire la modul in care aceste elemente pot fi combinate.

“Conceptul magazinului nostru este facut ca si o casa. Ne dorim in primul rand ca cei care vin in magazin sa se simta ca acasa, sa-i inspiram cumva, sa ne diferentiem de magazinele gen fabrica”, explica Alina Sava.

Investitia initiala pentru Kadago a fost de 30.000 euro, la aceasta suma adaugandu-se pe parcurs platirea unor taxe neprevazute initial.

Cel mai scump element de mobilier

Comanda produselor Kadago se poate face direct in magazin, prin catalog sau online, iar preturile variaza de la simplele elemente de decor, mai ieftine, pana la seturile de mobilier lucrate si pictate manual.

“Sunt obiecte pe care si le pot permite mai multe categorii de public, de la studentii care prefera aranjamentele frumoase si accesibile de decor interior si pana la cei care prefera mobilier din materiale rezistente si pretioase, care automat vor avea un pret mai mare.”

Cel mai scump obiect destinat vanzarii este o masuta din lemn masiv, lucrata manual. Aceasta are forma unui elefantel, simbolul prosperitatii si al bogatiei, si ajunge la un pret de aproximativ 1.500 lei. In perioadele marcate de reduceri puteti insa beneficia de un discount considerabil la aceste obiecte.

Materiale exotice, pretioase si rezistente

Aceste obiecte de mobilier sunt fabricate de catre companii mici din diferite tari asiatice folosind materiale exotice, pretioase si extrem de rezistente precum rattan, acacia, abaca sau kamagoong.

“Mai sunt magazine care merg pe o linie exotica in ceea ce priveste piesele de mobilier pe care le comercializeaza, care aduc mobilier din India sau tari africane. Ne deosebim insa prin faptul ca toate obiectele sunt lucrate si pictate manual si sunt fabricate in tari asiatice.

Intrebata cu privire la evolutia Kadago Concept in aceasta perioada de criza financiara, avand in vedere faptul ca magazinul a fost inaugurat recent, Alina Sava este de parere ca vanzarile nu vor fi afectate de acest context intrucat comportamentul de consum al segmentului de persoane care apreciaza acest tip de mobila de calitate nu va putea fi schimbat atat de usor.

“Noi consideram ca acest moment dificil se poate transforma intr-un avantaj pentru noi. Multe fabrici se inchid, volumul importurilor scade din cauza faptului ca intreprinzatorii nu mai sunt atat de siguri ca marfa lor va fi ceruta. Am spus ca acesta poate fi norocul nostru”, conchide Alina Sava.


Citeste si