16 Ianuarie 2009

Carnavalul de la Venetia, cel mai cunoscut din Europa

La Venetia cel mai utilizat cuvant la inceput de an este “carnaval”. In luna februarie, procesiunile si spectacolele se tin lant de dimineata pana in noapte, insa cu o singura conditie obligatorie: costumul de carnaval. Aceasta sarbatoare, care in acest an incepe pe 13 februarie, transforma strazile, canalele, pietele si orice coltisor al orasului intr-o scena de sarbatoare uriasa in care recitalurile, spectacolele de folclor, concertele, piesele de teatru se tin lant.

Istoria Carnavalului din Venetia

Din cele mai vechi vremuri, Carnavalul venetian a fost o sarbatoare magica ce s-a raspandit asupra intregului oras. Cel mai vechi document, ce face referire la acest carnaval, dateaza din 2 mai 1268. Inca de atunci venetienii isi faceau singuri mastile si costumele pe care le purtau la parada si la petreceri, iar identitatea, sexul si statutul social pur si simplu nu mai existau.

Astfel, Carnavalul venetian a debutat in secolul al XI-lea, dar traditia purtarii mastilor si a costumelor s-a stabilizat abia in 1436. Momentele de varf, cele mai asteptate si apreciate de catre turisti sunt festivitatile de deschidere si cele de inchidere ale festivalului.

Atmosfera de petrecere este prezenta la tot pasul: printi si printese, soldati medievali, bufoni, trubaduri si artisti de circ vor invada la propriu pietele venetiene si celebra piata San Marco din centrul orasului.

“In urma cu sute de ani, mastile erau folosite de persoane de vaza, localnici sau turisti care soseau incognito la Venetia pentru a petrece fara a fi recunoscuti. Traditia s-a pastrat, iar cu timpul, carnavalul a devenit cunoscut in toata lumea. Si de ani buni, turistii romani se bucura alaturi de cei straini de atmosfera de carnaval de la Venetia. Cea mai obisnuita deghizare este BAUTA, o masca alba cu un nas incovoiat, asortata cu o pelerina neagra si un tricorn, adica o palarie cu trei colturi. Procesiunea readuce pe strazi atmosfera din Venetia medievala”, ne informeaza Cristian Francu, Klever Travel.

Admiratorii carnavalului din Venetia

Intrebat cu privire la profilul celor care aleg sa participe la aceasta sarbatoare la inceputul lunii februarie, Cristian Francu declara ca acestia sunt in general tineri, dornici de distractie, cupluri in cautarea unei vacante romantic in orasul iubirii, al gondolierilor si al Podului Suspinelor (Ponte dei Sospiri).

“La acestia se adauga insa familii si cupluri trecute de prima tinerete. Venetia este o destinatie fascinanta, mai ales in perioada Carnavalului, dar nu este o destinatie ieftina. Turistii nostril sunt cei care isi permit o astfel de vacanta fara efortuti financier prea mari dar si cei care au strans bani pentru a-si indeplini acest vis”, adauga Fancu.

In cazul in care nu aveti masca si costum, este bine de stiut ca magazinele abunda in produse realizate manual. Preturile sunt totusi mari, avand in vedere ca este un eveniment atat de important si ca orasul este asaltat de turisti. Veti avea totusi un suvenir pe care aveti ocazia sa-l folosesti inainte de a-l duce acasa.

“O alta impartire s-ar putea face in functie de scopul sau pretextul calatoriei: carnavalul se suprapune cu Ziua Sfantului Valentin si cum anul acesta Valentine's Day cade intr-o sambata, mai multe cupluri isi permit o escapada romantica”, declara Cristian Francu.

Maria Tomescu, reverent marketing la J`Info Tours, este de parere ca acest carnaval poate deveni o experienta de neuitat pentru cei care isi doresc o vacanta plina de distractie, arta, istorie si mister.

"In Venetia trebuie sa gusti macar o data dulciurile traditionale, fritole si crostoli. De asemenea, se organizeaza intalniri in cafenelele din Venetia, cu ciocolata calda si prajituri. E un eveniment spectaculos, vechi de sute de ani, este ca o intoarcere in timp a Venetiei la vremurile cu nobili si curtezane. Vor fi baluri, scene, marsuri, teatru in aer liber, dans si opera", adauga Maria Tomescu.

Oferte turistice: Klever Travel

Pret: 349 euro/persoana

Pretul include :
  • 3 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri clasificate 3* in Budapesta si Viena
  • 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Crown Plaza 4* in Quarto d'Altino - Venetia
  • Tur de oras Viena (panoramic din autocar si pietonal)
  • Transfer cu autocarul la Tronchetto zilnic
  • Transport cu autocar propriu, 4* lux
  • Insotitor de grup

Pentru programul cu autocarul Klever Travel a pregatit doua plecari: pe 11 februarie si pe 18 februarie. Plecarea de pe 11 februarie este perfecta si pentru cuplurile dornice sa isi petreaca ziua de Sfantul Valentin la Venetia, iar cea de pe 18 februarie va surprinde in oras festivitatile de inchidere ale carnavalului.

Pentru turistii interesati sa ajunga in Venetia cu avionul, s-a pregatit o plecare cu avionul pe 12 februarie, cu retur pe 17 februarie. In functie de hotelul ales si de ce mai gasim disponibil, tariful porneste de la 388 euro si ajunge la 498 euro de persoana.

Mai multe informatii gasiti aici.

Oferte turistice: J`info Tours

Perioada 19.02 -25.02 .2009, pret 399 euro /persoana

Pretul include :
  • Transport cu autocarul,
  • Cazare cu mic dejun hotel 3 *:1nopate in Szeged, 3 nopti in Mestre,1 noapte in Viena, 1 noapte in Budapesta,
  • Tur panoramic Budapesta si Viena,
  • Servicii ghid insotitor.
Pretul nu include:asigurarea medicala, si intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse in pret.

Mai multe informatii gasiti aici.


Citeste si