20 Martie 2009
Preparatele moleculare pot fi degustate acum si in Romania
Gastronoma moleculara, cea mai moderna si mai spectaculoasa tendinta a momentului in gastronomia internationala, este introdusa si in Romania, la Radisson SAS Bucuresti.
Gastronomia moleculara: Stiinta, arta si gastronomie
El conduce restaurantul El Bulli din Spania, cotat drept cel inovativ restaurant din lume si detinator a trei stele Michelin.
Domeniu aflat la granita dintre stiinta, arta si gastronomie, bucataria moleculara se bazeaza pe cuceririle moderne ale fizicii si chimiei pentru a obtine rezultate inedite in arome, textura si design.
Mecanismele care stau la baza transformarii ingredientelor in preparate sunt studiate in detaliu si apoi aplicate cu precizie stiintifica pentru a obtine emulsii, creme, spume dintre cele mai neasteptate, care pot constitui un meniu complet, de la aperitiv si pana la desert, inclusiv preparate de bar.
Foto: Bernd Kirsch, Bucatar Sef Radisson SAS
Preparate inedite
Printre acestea se numara feluri de mancare inedite, cum ar fi inghetata fierbinte sau caviar de Campari. Incepand din luna martie, hotelul Radisson din Bucuresti ofera clientilor sai experienta degustarii preparatelor moleculare.
Astfel, pe 27 martie, restaurantul Prime Steak and Seafood isi asteapta clientii cu un meniu alcatuit din sase feluri de mancare, acompaniat de vinuri alese, intitulat "Molecular Cuisine &Torres".
Meniul "Molecular&Torres"
Spuma de rosii si mozzarella
Aperitive
- felii de sfecla rosie cu herring si cartofi rösti
- cartofi blini, caviar Keta si spuma de smantana
- sushi cu maioneza wasabi
- file de vita cu sos de foie gras, dulceata de smochine, spuma de cartofi si trufe
- Langoustine ginger gelee, pumpkin gnocchi
- ton cu ulei de masline si crusta de iaurt
- marshmallows cu spuma de capsuni si fizzy croquant
- marzipan molecular cu praline si gheata
Pret: 450 RON /persoana