1 Mai 2009

Cele mai spectaculoase servicii ale companiilor aeriene

Serviciile companiilor aeriene se diversifica tot mai mult, transformand locurile mici si neprietenoase in adevarate calatorii de lux. De la dusuri, paturi de doua persoane, acces la internet si lumina de luna, toate au scopul de face mai placute zborurile pe mari distante. Forbestraveler ne prezinta cele mai noi inovatii in materie de servicii in avion.

Dusuri la bord

Cand s-a lansat zborul Dubai-New York fara escala, cu un A380, etajul superior al avionului a fost dotat cu doua incaperi cu dusuri, care puteau fi folosite de 14 persoane.

Din cauza greutatii imense pe care o adauga apa (cel putin o tona), pasagerii au dreptul la doar cinci minute sub dus, iar o lumina discreta ii avertizeaza ca apa e pe cale sa se termine.

Acces Wi-fi

Pentru multi ani, liniile aeriene interziceau folosirea Blackberry-ului sau a telefoanelor mobile pe durata zborului, din cauza temerilor cu privire la interferentele electronice.

Acum, un sistem special permite receptarea semnalului la telefon si primirea e-mail-urilor printr-o antena mica, montata pe scaunul fiecarui pasager.

In consecinta, avioanele dotate cu o astfel de tehnologie ofera pasagerilor acces la intenet wireless, iar printre companiile aeriene care pun la dispozitie astfel de servicii se numara nume precum American, Alaska, Delta, Virgin America sau Air France.

Sistem video si iPod-uri

Acum puteti asculta in avion muzica preferata. Mai mult decat atat, avioanele care zboara pe distante foarte mari ale companiei Singapore Airlines ofera un intreg sistem de divertisment.

Asadar, folosind un cablu interior, pasagerii se pot delecta cu melodiile din propriile playlist-uri ale iPod-ului sau iPhone-ului.

De asemenea, avionul in sine reprezinta un concept unic: are doar clasa business, ecrane video de mari dimensiuni, un spatiu de lucru si paturi rabatabile.

Lumina de luna

Compania Virgin America a fost prima care a lansat, in anul 2007, sistemul de iluminare a interiorului cu un mix de stacojiu, purpuriu si nuante de verde crud.

Aceasta inovatie a dat viata spatiului fad. Mai mult decat aspectul strict estetic, specialistii sustin ca lumina este extrem de benefica pentru zborurile lungi si limitarea efectului neplacut al schimbarilor fusului orar.


Ferestre mai mari

Descoperirile de varf din inginerie au permis designer-ilor sa aduca mai multa lumina in interiorul avionului.

Ferestrele modelului A380 sunt asadar mai mari decat ale oricarui alt avion de pasageri.

Totodata, atunci cand va fi lansat modelul Boeing 787 Dreamliner, anul viitor, acesta va avea geamuri cu pana la 60-70 la suta mai mari decat ale unui avion obisnuit.




Citeste si