10 Iulie 2009

Cele mai cunoscute petreceri pe plaja din aceasta vara

Petrecerile pe plaja sunt o experienta care merita traita din plin, indiferent de stilul de muzica pe care il preferi: de la folk, rock, ska, reggae si alternative la house, tehno si drum & bass.


Petrecerea lui Elton John din Berkshire si White Beach Party-ul lui Diddy

Poate nu stiati, insa e deja o traditie ca Sir Elton John si partenerul sau David Furnish sa organizeze anual o petrecere pe plaja in luxoasa lor resedinta din Berkshire. Vedete internationale platesc peste 5000 USD pentru un loc la aceasta petrecere pe plaja exclusivista.

O alta petrecere pe plaja extrem de exclusivista este cea organizata de celebrul (P) Diddy pe proprietatea sa din East Hampton in prima Luni din Septembrie.

Practic, americanii sarbatoresc atat traditional, cat si oficial Ziua Muncii (Labour Day) in prima Luni din Septembrie. Initiata ca o zi libera pentru cei care muncesc, astazi sarbatoarea simbolizeaza practic sfarsitul verii si este un prilej de a te bucura de o zi libera in plus, de un week-end prelungit la final de vara.

Este practic un fel de 1 Mai de-al nostru, insa noi ne bucuram si sarbatorim Ziua Muncii la inceput de vara, pe cand ei asteapta pana la final. Diddy da in fiecare an o "white beach party" exclusivista pe proprietatea sa, ca o celebrare si in acelasi timp o incheiere a sezonului in care albul este culoarea la moda.

Koh Phangan, Thailanda si, mai nou, Puro Beach, Palma de Mallorca

Fool Moon Party-urile din Thailanda au devenit o atractie turistica si un adevarat cult in zona. Petrecerile se organizeaza cu ocazia lunii pline si atrag intre 10.000 si 35.000 de petrecareti in fiecare luna. Nebunia incepe de la lasarea serii si continua pana in zori. Diferiti DJ, artisti de tot felul, dansatori, jongleori, inghititori de foc se bucura de petrecerea sub luna plina.

Cum se lasa intunericul, mii de masute sunt asezate pe plaja si mii de lampi sunt aprinse. De atmosfera se ocupa miile de turisti si localnici.

Anul acesta, o petrecere Fool Moon s-a organizat si in Palma de Mallorca, pe plaja Puro Beach. Puro Beach este de fapt un club cu terasa, unde se face yoga inainte de micul dejun si care noaptea devine locatie perfecta pentru petreceri. Terasa din lemn va invita in imensa piscina chiar pe malul Mediteranei. Pe 7 iunie, cu ocazia lunii pline din prima luna de vara, cei de la Puro Beach au incercat sa copieze nebunia din Thailanda.

Saint Tropez, Coasta de Azur, Franta

Club 55 este cu siguranta cel mai sofisticat si exclusivist Club din St Tropez. Preturile de aici sunt cu siguranta exagerate, in vreme ce nici preturile din Saint Tropez nu sunt tocmai mici.

Un sejur de 7 nopti la un hotel de 4 stele cu biletul de avion trece bine de 1.000 de euro in timpul verii. Chiar daca iti permiti o astfel de vacanta pe Coasta de Azur, poti fi surprins ca, in Club 55, la cativa kilometri de oras, in Ramatuelle mai exact, preturile sunt exagerate. Vei intelege de ce cand vei descoperi ca oaspetii sosesc in Club cu yahtul personal, cu elicopterul sau, mai modest, cu Bentley-ul.

Club 55 este un fel de local frecventat vara de nababi si de celebritati. Sa nu te miri daca iti vei intretaia privirile cu Bono de la U2 sau chiar cu Bill Clinton. Clubul si-a castigat renumele incepand cu anii `50, cand, in 1955, in timp ce se filma "Si Dumnezeu a creat femeia", Brigitte Bardot si sotul sau Roger Vadim au descoperit locatia si, cu acceptul proprietarilor de atunci, au transformat-o intr-un restaurant cu circuit inchis pe baza de invitatie.

Astazi, Club 55 este locatia perfecta pentru petreceri pe malul marii, intre un pranz perfect dupa o noapte nebuna, ce se transforma intr-o cina si o petrecere exclusivista.

Las Salinas Beach, Benisaras Beach, Playa d`en Bossa, Ibiza, Spania

Ibiza este deja celebra ca insula a petrecerilor. Aici oamenii se distreaza, canta, danseaza, se bucura de viata si stralucesc zi si noapte. Pe intreg tarmul Ibizei au loc petreceri pe plaja, mai mult sau mai putin spontane, mai mult sau mai putin promovate. Nu e deci de mirare ca unele din cele mai tari petreceri pe plaja se desfasoara aici, pe Insula Alba.

La 3 km de Ibiza Town se gaseste Playa d`en Bossa, cea mai lunga plaja de pe insula, plina de baruri, cafenele si terase. De aici se vede superb Dalt Vila - Orasul vechi. Si aici se afla celebrul Bora Bora, bar unde se asculta house toata ziua. Chiar langa Bora Bora si Space, pe plaja, se afla Playa d`en Bossa Club.

Insa, pe langa celebrele Cluburi - Pacha, Amnesia, Privilege, El Divino sau Eden - care au cate o petrecere tematica in fiecare seara, ne concentram acum pe petrecerile pe plaja, care, la modul general, se impart in doua tipuri:

- cele frecventate de fotomodele ce se bucura de muzica, atmosfera si coktail-uri speciale inainte de a se retrage cu partenerii lor pe iahturi,
- cele frecventate de petrecareti boemi, veseli, liberi si bucurosi ca pot sa se manifeste fara inhibitii si retineri, sa bata din tobe si sa se bucure ca traiesc si ca sunt impreuna.

Prima categorie de petreceri se organizeaza mai ales in zona de Sud. Iar pentru zona de Sud reprezentativa este Plaja Las Salinas - unde petrecerile sunt pline de celebritati.

A doua categorie de petreceri, mai boeme, se organizeaza mai ales in partea de Nord a insulei, considerata inca nu foarte dezvoltata. Iar plaja reprezentativa este Plaja Bensaras, unde lume de tot felul danseaza, bate in tobe si petrece langa focurile aprinse direct pe plaja. In fiecare Duminica veti gasi usor locatia petrecerii.

O alta locatie foarte speciala pentru petreceri pe plaja in Ibiza este barul Blue Marlin din Cala Jondal. Aici trag yachturi superbe din care coboara femei frumoase si barbati siguri pe ei. DJ-ul canta intre sezlonguri si hamace, incalzind atmosfera pentru distractia din noaptea ce va sa vina. Beti aici un Mojito, relaxati-va, bronzati-va si apoi puteti merge intr-o alta locatie de Beach Party specific Ibizei pe Playa de Illetas.

Mykonos, Creta, Rhodos, Zakinthos

Hersonissos in Creta este o statiune cosmopolita si plina de viata. Pe faleza cluburile si terasele sunt unul langa altul. Aici te vei distra cu o multime de olandezi plini de viata, dar si cu britanici, germani si o multime de turisti de alte nationalitati, cu totii pusi pe distractie!

In timpul verii, Malia este capitala distractiei tinerilor britanici. Noaptea, pe strazile din Malia este o veselie totala, continua si incredibila pentru vizitatorul neavizat.

La fel se intampla si in Faliraky in Rodos sau in statiuni pline de viata din Zakhyntos.

Insa putem risca sa afirmam ca Mykonos a ramas una din Insulele celebre pentru viata de noapte si petrecerile pe plaja. Jackie Onassis a adus insula in atentia lumii bune in anii `60. De atunci clubberi si petrecaretii isi dau intalnire vara in Mykonos.

Pentru petreceri mai sofisticate in Mykonos, merita sa ajungeti pe Plaja Psarou, Panoromos sau Araga. Daca vreti sa descoperiti voi insiva minunata insula Mykonos, aici gasiti o oferta speciala pentru Santorini si Mykonos!

De la Mamaia la Vama Veche...

Ei bine, pentru cei care nu isi propun, din diverse motive, sa iasa din tara avem Petreceri pe Plaja si la noi, in Romania.

Petrecerile din celebrele cluburi din Mamaia au atras atentia nu doar romanilor, ci si putinilor turisti straini ce ne viziteaza Riviera Romaneasca. Club XXI, Goa, La Mania, Office, Cuando, Tan Tan, Kristal, Bamboo, Fusion, Gossip sau Ibiza Summer Club sunt locatii in care, mai ales in week-end, te vei distra fara limite.

Mamaia poate fi deja numita o Ibiza a Europei de Est. Si nu o spunem noi, ci a recunoscut-o si celebrul DJ britanic Steve Lawrel, un adevarat pionier al muzicii house: "Nu imi vine sa cred ca spun asta, dar Romania ar putea deveni o noua Ibiza". Adevarul este ca, atat in Bucuresti, cat si pe plajele romanesti se afla unele din cele mai hot cluburi din Europa!




Citeste si