3 Decembrie 2010

De ce sa nu stai acasa in acest week-end?



In acest sfarsit de saptamana avem parte de concerte de jazz in Bucuresti si Sibiu, dar si de un festival international de film la Cluj, piese de teatru si multe targuri cu cadouri pentru ziua de Mos Nicolae.

Paul Gilbert sustine doua concerte in Romania

Paul Gilbert, acompaniat de Tony Spinner la chitara, Craig Martini la bas si Jeff Bowders la tobe, prezinta doua concerte extraordinare in Romania. Reprezentatiile profesorului Paul Gilbert ofera si un pachet optional: un curs de chitara, locuri VIP, autografe, tricouri, cd-uri si alte surprize. Concertele vor fi urmate de petreceri incendiare in Oldies Pub din Sibiu si Fire Club din Bucuresti, scrie myticket.ro.

Cariera sa de 25 de ani cuprinde 13 materiale solo, 5 albume alaturi de Racer X si 6 albume cu Mr. Big. Gilbert preda lectii de chitara, este decan de onoare al Guitar Institut of Technology, isi promoveaza cel mai recent album Fuzz Universe si alaturi de Mr. Big inregistreaza un nou album.

Fuzz Universe prezinta piese de la hard rock pana la funk, muzica clasica sau blues. Cand compuneam piesele pentru Fuzz Universe ascultam muzica corala din Bulgaria, lauta baroca sau compozitii pentru vioara, cantecele lui Johnny Cash despre trenuri, vaci, magari si mine de carbune, Beegees si Ronnie James Dio. S-au amestecat toate in mintea mea si mi-au dat idei pentru compozitii dezvoltate pe chitara. Am stat inchis in camera mea de lucru cateva luni, iar la final mi-am adunat trupa de turneu si am inceput inregistrarile. Jeff Bowders a cantat la tobe, Craig Martini la bas, Emi Gilbert, sotia mea, la claviaturi, iar eu am intins coardele chitarelor pana cand nu am mai putut canta."

Maestrul chitarei electrice este si un renumit profesor, iar lectiile sale de chitara se bucura de mare succes. De altfel, Gilbert spune ca a preda chitara este o continua sursa de inspiratie. Cred ca am mai multe de invatat din lectiile acestea decat studentii mei. El isi sfatuieste elevii sa asculte muzica pentru a o invata usor. ?Incerc sa invat cat mai multe cantece noi, ca un flamand aflat in fata unui bufet suedez. Spre exemplu, compozitiile pentru pian ale lui Bach sau cele pentru vioara sau violoncel sunt foarte utile atunci cand vrei sa inveti game sau arpegii. Pop-ul anilor ?60-?70 este foarte bun pentru armonii si pentru a scrie corect o melodie. Blues-ul este perfect pentru vibrato si pentru a dezvolta un stil de a vorbi prin intermediul chitarei.

Cand nu lanseaza albume si nu danseaza in kilt, Paul canta in trupe tribut pentru formatii care l-au influentat de-a lungul timpului: Yellow Matter Custard tribut pentru Beatles, Hammer of Gods pentru Led Zeppelin sau Cygnus and the Sea Monsters pentru Rush. In 2006 alaturi de Mike Portnoy de la Dream Theatre si Billy, fostul sau coleg din Mr Big, face parte dintr-o trupa tribut The Who, unde la finalul fiecarui concert isi distrug echipamentul: Cantam The Who, iar ei asta obisnuiau sa faca. Eu nu mai distrusesem o chitara pana atunci; am descoperit ca procesul asta are si o anumita tehnica. La al treilea spectacol eram deja priceput.

Paul Gilbert sustine doua concerte in Romania, pe 3 decembrie in Oldies Pub din Sibiu incepand cu ora 22:00 si pe 4 decembrie in clubul Silver Church din Bucuresti la ora 20:00. Detalii despre workshopul predat de Paul Gilbert in Romania sunt disponibile pe website-ul artistului: www.paulgilbert.com.

Afterpartyul din Bucuresti incepe dupa ora 22:00. Intrarea este libera. Muzica este asigurata de Mr. DJ Silvius. Biletele, in valoare de 90 de lei in perioada 1-4 decembrie, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si online, pe myticket.ro. Pentru concertul din Sibiu biletele costa 50 lei si vor fi disponibile in incinta Oldies Pub. 47 de bilete, cu loc la masa, in valoare 130 lei sunt disponibile pentru concertul de la Silver Church.

Concert de Jazz: More than 10 meters of wire

Acelasi titlu, dar cu siguranta altfel!

Prezentat cu succes pe scene din Bucuresti si din tara, recitalul More than 10 meters of wire continua seria inceputa anul trecut a concertelor solo create si interpretate de chitaristul Sorin Romanescu, muzicianul anului 2008 in jazzul romanesc

More than 10 meters of wire, improvizat in proportie de 90%, se construieste in jurul mai multor chitare cu timbruri diferite pe care muzicianul le foloseste pentru a crea, in mod spontan, sonoritati, imagini, ritmuri, sugestii de stiluri si surprize.

Concertul va avea loc sambata, 4 decembrie, ora 19.00, Sala Ronda, CNDB

Pretul unui bilet este de 10 lei.




Targ de Mos Nicolae la Muzeul Taranului Roman

De vineri, 3 decembrie, pana duminica, 5 decembrie, de la 10 dimineata la 6 dupa-amiaza, va asteptam la marele Targ de Sfantul Nicolae, de la Muzeul Taranului Roman.

Peste 150 de mesteri olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari... din toata tara, vin cu impletituri din panuse, masti, jucarii, sorcove, fluiere, ocarine, cavale, clopotei si zurgalai; cu marame, ii, catrinte, camasi, fote, podoabe, opinci, cergi, stergare si scoarte; cu strachini, blide, cauce si oale de sarmale; cu cosuri de nuiele; cu pristolnice si icoane; cu mobilier pictat, laicere si lazi de zestre; cu chimire si genti; cu alambicuri, blidare, lingurare, sararite si pipernite...

De-ale gurii vor aduce: turta dulce, cozonaci, miere, placinte, cofeturi fel de fel, suc de mere, kürtõs kalács, tuica si vin.

De prin targ

Demonstratie de olarit cu Olimpia Dimitriu;
3 decembrie, ora 12.00, la Atelierul de creativitate

Muzeul Taranului Roman si Fundatia Chance for Life organizeaza cu voluntarii romani si olandezi un workshop de pictura pe faianta pentru publicul targului;

5 decembrie, ora 11.00, la Clubul Taranului
Teatru de umbre, adaptare dupa basmul Printesa cu multi papuci, realizat de trupa de copii Tropaiele a Atelierului de creativitate al MTR, coordonata de Beatrice Iordan.

Pret bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)

Brasov: Forma lucrurilor la Teatrul dramatic

Data: 4 decembrie
Loc de desfasurare: Teatrul Dramatic
Pret: Pretul biletelor: 11 lei
Pret redus pentru elevi, studenti: 7 lei

La Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" Brasov are loc spectacolul "Forma lucrurilor" de Neil LaBute, traducerea Vlad Massaci.

Autorul american, nume notoriu in acest moment (este, in acelasi timp, un cunoscut scenarist si regizor de film) este preocupat, in piesele sale, de analiza relatiilor interumane asa cum se dezvolta ele in societatea actuala, scrie iubescbrasovul.ro.

In Forma Lucrurilor, o studenta la Arte isi alege ca tema a lucrarii de licenta o vivisectie. Tanara, careia profesorul i-a cerut sa „schimbe forma lucrurilor", inregistreaza, aduna informatii si analizeaza transformarile pe care le sufera un coleg indragostit de ea. Il atrage pe acesta intr-o relatie tocmai pentru a putea urmari transformarile pe care acesta le sufera dupa ce ea il (re)modeleaza.

Prilej pentru autor de analize psihologice, explorari ale limitei in iubire, intrebari despre natura si sensul artei sau dimensiunea moralitatii. Insa, nu avem de-a face cu o drama, ci cu o comedie inteligenta si putin cinica ce atrage si provoaca.

Regia: Gelu Colceag
Scenografia: Stefan Caragiu
Cu: Ligia Stan, Marius Cordos, Maria Garbovan, Lucian Iftime
Imaginile video sunt realizate de Marius Iacob.


Cluj: Targ vintage

La sfarsitul unui an plin (cinci editii clujene, una “capitalista” si una vamaiota) Le Fabuleux Magasin de Mireille va pofteste sa sarbatoriti alaturi de noi la cea de a VIII-a editie a Targutului Vintage.

In zilelele de 4 si 5 decembrie, la Casa Matei (Str.Matei Corvin, 6) , se va desfasura “Targu' Vintage…Ho,Ho,Ho !” cu siguranta evenimentul vintage al iernii clujene.



Cluj: Festival international de teatru

Festivalul International de Teatru ”Interferente”

Miercuri 1 decembrie 2010 - duminica 12 decembrie 2010

Teatrul Maghiar de Stat Cluj

21 de spectacole, numeroase evenimente conexe, expozitii, concert de jazz si dialoguri deschise

In perioada 1-12 decembrie, Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizeaza pentru a doua oara Festivalul International de Teatru ”Interferente”, scrie vinsieu.ro.

Cu toate ca Festivalul a castigat suportul numeroaselor institutii si fundatii, mai avem nevoie de sprijin in vederea acoperirii intregului buget. In aceasta privinta, am creat un abonament special, ABONAMENTUL MECENA, oferit spectatorilor devotati culturii si teatrului, care, in afara dorintei de a viziona spectacolele evenimentului, doresc sa contribuie la nasterea acestui festival.

Numele Mecenelor vor fi publicati in caietul program al Festivalului, printre sprijinitorii relevanti, si vor aparea publicati pe trei panouri (asezate in holul teatrului, studioului nou si al Casei Tranzit).

Abonamentele Mecena sunt valabile pentru doua persoane, si vor putea fi achizitionati la pretul de 2.000 lei la casieria teatrului. Daca doriti sa participati singur, veti putea achizitiona abonamentul la pretul de 1.000 lei.
Mai multe informatii sunt disponibile la Tofán-Koós Imola (e-mail: office@huntheater.rosau pe numarul de mobil 0749 094 957). Pana acum, printre mecenele noastre se afla: Zilahi Károly, Horber Orsolya si Koós Alpár


Sibiu: Targ Craciun

Perioada: sambata 4 decembrie 2010 09:45 - sambata 11 decembrie 2010

Promenada Mall

Numar min/max participanti: 20/35

Targ de cadouri

Toria Proiect va invita la Targul de Craciun de la Sibiu in luna decembrie 2010. Locatia acestui targ este Promenada mall Sibiu si se desfasoara in perioada 04- 11 decembrie 2010, scrie vinsieu.ro.

Targul este cu caracter general, si se adreseaza producatorilor si distribuitorilor de: - carti si jucarii, - cosmetice si bijuterii, marochinarie, - suveniruri si podoabe de brad, orice produse specifice perioadei

Evenimentele vor fii promovate in parteneriat cu Antena 1 , Kiss FM, revista Zile si Nopti.

Astfel ne revine placerea de a va invita sa participati ca expozant la aceasta editie a evenimentului ce va ofera oportunitatea dezvoltarii afacerii dumneavoastra.


Iasi: Targul Alternativ de Carte

Perioada: 3-4 decembrie 2010

la Galeriile "Pod Pogor"


Muzeul Literaturii Romane Iasi va invita in perioada 3 - 4 decembrie 2010 in, Galeriile „Pod - Pogor” la evenimentele culturale din cadrul Targului Alternativ de Carte de la Iasi organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania.

Sambata, 4 decembrie 2010

-ora 10.30, documentar Cristian Popescu;
-ora 11.00, lectura Serban Axinte;
-ora 11.30, documentare Ioan Es. Pop, Moni Stanila, t.s.khasis;
-ora 12.00, lectura Oana Catalina Ninu;
-ora 12.30, documentar Nichita Stanescu (regia Marian Baciu);
-ora 13.00, lectura Doina Ioanid.

Va fi vernisata expozitia de fotografie semnata Ion Cucu.




Citeste si