15 Martie 2011

Top Prima Pagina - Cele mai importante subiecte din ziare



Citeste care sunt cele mai importante subiecte abordate de ziarele de astazi.

Gandul

Gandul scrie pe prima pagina despre cum ar reactiona centrala nuclear de la Cernavoda daca s-ar confrunta cu un cutremur asemanator celui de 9 grade de saptamana trecuta din Japonia.

“Centrala nucleara de la Cernavoda este proiectata pentru a rezista unor cutremure cu magnitudinea 8 pe scara Richter. Cutremure cu o asemenea magnitudine nu s-au produs in zona Vrancei, deci nu vor fi probleme. In plus, centrala este dotata cu sisteme automate de protectie, care detecteaza miscarile tectonice care ar putea periclita securitatea centralei si o scot, la nevoie, din functiune. Aceste sisteme nu se declanseaza in cazul unor cutremure de magnitudine mica", va fi raspunsul prezentat astazi de autoritatile romane la Bruxelles la o intrebare formulata de Comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, despre masurile de securitate luate la Cernavoda in cazul unui cutremur.

Acesta a invitat reprezentantii la nivel inalt in domeniul energiei nucleare ai tuturor statelor membre la o reuniune de urgenta pe tema securitatii centralelor nucleare de pe teritoriul UE.



Adevarul

Adevarul scrie despre faptul ca procurorii au trimis in judecata 17 cadre didactice din Bacau, acuzate ca i-au incheiat in fals situatia scolara a lui Ionut Casuneanu, fiul in varsta de 23 de ani al "regelui asfaltului", Costel Casuneanu.

Ionut Casuneanu s-a transferat doar pe hartie la Colegiul „Ion Ghica“ din Bacau, de la un liceu din Germania. Profesorii i-au dat note desi tanarul nu dadea pe la cursuri.




Romania Libera

Pe prima pagina a cotidianului Romania Libera puteti citi un articol despre voluntarii care ne-ar putea salva in cazul in care in Romania ar avea loc un cutremur de mare intensitate.

“In Romania exista Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta. Destul de putin s-a vorbit, pana acum, despre aceasta organizatie, desi a fost infiintata cu peste zece ani in urma. Sunt aproximativ 10.000 de salvatori voluntari, de toate varstele si categoriile profesionale, care locuiesc in toata tara, dar care, la un semnal, s-ar putea strange pentru a da ajutor victimelor unui seism care ar afecta grav Bucurestiul. Sau alt oras din Romania”, scrie publicatia.


Financiarul

In Financiarul aflati de pe prima pagina despre cum s-a mobilizat Japonia pentru a face fata cutremurului de saptamana trecuta care a provocat pagube estimate la peste 183 de miliarde de dolari si care a dus tara in cea mai grava criza de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

“A fost elaborat un program de restrictionare a furnizarilor de energie electrica Banca Japoniei a inundat piata de capital cu aproape 183 mld. $ pentru a asigura lichiditatea necesara Bancile au promis sa elibereze credite pe „cuvant de onoare” S-a limitat vanzarea de carburanti in marile aglomeratii urbane”, scrie cotidianul de afaceri.






Citeste si