22 Aprilie 2011

Top Prima Pagina: Cele mai importante subiecte din ziare



Citeste care sunt cele mai importante subiecte abordate de ziarele de astazi.

Adevarul

"Domnule Vintu, sa ne mai intarim statul?", titreaza Adevarul.

Instanta Judecatoriei Sectorului 5 a hotarat ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, acuzat de amenintare si santaj la adresa managerului Realitatea Media, Sebastian Ghita, sa fie cercetat in libertate.

Sorin Ovidiu Vintu va fi judecat cercetat in libertate. Judecatorii au respins cererea procurorilor de arest preventiv. Potrivit avocatilor apararii, la dosar au fost depuse noi inregistrari. Ion Ilie Cezar, de asemenea, va fi cercetat in libertate.

Evenimentul Zilei

Instanta ar putea deveni pe 20 mai scena revederii celor doi vechi prieteni, la 11 ani de la prabuirea FNI. Regasirea ar fi putut avea loc astazi, insa magistratii au amanat procesul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea fugarului Nicolae Popa pentru 20 mai, titreaza Evenimentul Zilei.

Asta, pe de o parte, pentru ca dosarul de fond se afla la Curtea de Apel Bucuresti, unde magistratii judeca recursul procurorilor la decizia Tribunalului de a o revoca de pe dosar pe judecatoarea Camelia Bogdan, pe motiv ca ar da dovada de o "celeritate nejustificata".

Romania libera

Jurnalistii de la Romania libera prezinta cele trei motive pentru care Popa l-ar turna pe Vintu.

Aducerea in tara a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, ar putea reprezenta lovitura fatala pentru omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Asta pentru ca fugarul extradat din Indonezia detine informatii importante despre dosarele FNI si FDA, dosare in care Vintu a fost declarat nevinovat tocmai din lipsa de probe.

Daca Sorin Ovidiu Vintu va fi arestat 29 de zile, Nicolae Popa, adus in aceasta dimineata in Romania din Jakarta (Indonezia), va putea fi convins mai usor sa colaboreze cu anchetatorii si va da indicii despre modul in care, in calitatea sa de presedinte-director general al FNI-FNA, a directionat catre omul de afaceri peste 1.000 de miliarde de lei vechi.


Curierul National

Unde a disparut graul romanesc?, scrie Curierul National.

Din cauza cotatiilor mari de pe pietele internationale, comerciantii de cereale au preferat sa-l vanda in strainatate. Producatorii romani nu sunt incurajati sa tina graul in tara din cauza costurilor mari de depozitare si transport.

Painea s-a scumpit chiar si atunci cand consumam din productia autohtona, iar acum, ca importam, se asteapta noi scumpiri.




Citeste si