11 Mai 2011

Top Prima Pagina: Cele mai importante subiecte din ziare



Vezi care sunt cele mai importante subiecte abordate de ziarele de astazi.

Adevarul

“Iesim din criza cu salarii mai mici si preturi mai mari”, scrie Adevarul pe prima pagina a editiei de astazi. Afacerile industriasilor, exportatorilor si prestatorilor de servicii au iesit pe plus in primele trei luni din acest an, dar puterea de cumparare a populatiei a scazut dramatic. Scaderea cu peste 10% a consumului de alimente si scumpirile galopante din primul trimestru al acestui an arata in ce fel iese Romania din recesiunea statistica.

Evenimentul zilei

FMI recomanda autoritatilor sa-i atraga in tara pe romanii din strainatate, pentru a ajuta economia sa creasca, informeaza Evenimentul zilei.

Romania lasa in spate doi ani de criza in care a facut o serie de reforme care au modificat o mare parte din imaginea tarii in afara. Deficitul bugetar a scazut datorita evolutiei mai bune a exporturilor fata de importuri.

Romania libera

“Care este secretul succesului fermierilor din Turcia sau Spania?" Multi dintre noi si-au pus o asemenea intrebare atunci cand au intrat intr-un hipermarket si au constatat ca toate legumele si fructele provin din import. Dincolo de frustrare, realitatea arata ca Romania este in acest moment dependenta de rosiile, castravetii si ardeii proveniti din Turcia sau UE, in ciuda potentialului sau agricol, scrie Romania libera.

Financiarul

Unele dintre cele mai importante si vizibile companii de pe piata care au intrat in insolventa anul trecut sau la sfarsitul lui 2009 ies din acest dus rece mai solide si cu planuri ambitioase de business. Retailerii Flanco, Leonardo, Diverta sau Stone Creek au fost mentinuti in viata prin planurile de reorganizare judiciara si fac parte din cele aproximativ 10% firme care intra in acest proces si se intorc in circuitul co­mercial, potrivit specialistilor, informeaza Financiarul.

Curierul National

“Ce a functionat la Codul Muncii: biciul sau zaharelul?” titreaza Curierul National. Unii afaceristi s-au speriat de sanctiunile penale pentru munca la negru si au decis sa angajeze legal. Pe de alta parte, firmele sunt multumite de legislatie si angajeaza oameni pentru ca acum pot sa ii concedieze usor daca nu performeaza. Totusi nivelul mare al contributiilor sociale va mentine o cota inalta a muncii la negru.



Citeste si