24 Mai 2011

Claudiu Serban, redactor-sef la Capital



Claudiu Serban, director general al Editurii Evenimentul si Capital, a preluat si functia de redactor-sef al saptamanalului economic Capital, dupa plecarea lui Iulian Bortos.

Serban a facut anuntul privitor la preluarea conducerii intr-o sedinta cu redactia, marti dupa-amiaza, potrivit paginademedia.ro.

Plecarea lui Iulian Bortos a avut loc in contextul unei restructurari la Evenimentul zilei si Capital, dupa ce actionarul celor doua publicatii, Bobby Paunescu, a declarat ca nu se va mai implica in managementul lor. Angajatii au avut de ales intre a ramane la ziar sau a lua trei salarii compensatorii. Circa 20 de jurnalisti au ales a doua varianta.

Claudiu Serban a inceput sa lucreze in media in 1992, pe postul de corector al revistei Baricada. Ulterior s-a angajat la Ringier Romania, unde a fost, pe rand, tehnoredactor la Capital, sef de productie si redactor-sef adjunct la Libertatea, redactor-sef TV Mania si redactor-sef Gazeta Sporturilor. Mai apoi a devenit director executiv al diviziei de reviste a grupului Ringier, iar dupa ce grupul a vandut Evenimentul zilei si Capital lui Bobby Paunescu, Claudiu Serban a devenit director general al companiei Editura Evenimentul si Capital.



Citeste si