16 Iunie 2011

Revista blogurilor de business: Cat de mult conteaza design-ul



Cititi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.

Conform datelor INS, pe segmentul de varsta 15-64 ani, in 2010, rata de ocupare a populatiei era de doar 58,8%, procent cu care ne situam pe unul dintre ultimele locuri in Uniunea Europeana, sub noi aflandu-se doar Malta, Ungaria si Italia. Pe segmentul 20-64 ani, rata de ocupare era de 63,3%, sub tinta de 70% stabilita pentru 2020 in Strategia Lisabona.

Prima impresie ar fi ca stam prost, insa in realitate, lucrurile nu stau chiar asa, iar principalul motiv pentru care rata de ocupare este mica il reprezinta modul in care sunt incadrati muncitorii romani din strainatate, scrie Businessday.ro.

"Cat de mult conteaza design-ul", se intreaba Cristian Manafu pe blogul sau. "Ma intreb in acest moment in care negociez pe mail cu un dealer auto diverse configuratii pentru o masina. Eu insist pe niste culori la interior, la exterior, la ornamente, iar el se mira (probabil), din spatele laptop-ului, de ce nu ma ghidez mai degraba dupa combinatia «motor – pret» si tin mai mult la «culori – pret»", scrie Manafu.

Avem o suprafata extinsa de teren disponibil in zone prielnice (in Dobrogea, Moldova si sudul Banatului), iar profitul ar fi insemnat: investitiile sunt semnificative – instalatii eoliene de 1000 MW pe an atrag aproximativ 1,7 miliarde euro – si se traduc in taxe catre bugetul local si de stat, in noi locuri de munca, intr-o industrie mai dinamica. Emisiile de carbon s-ar putea reduce, ar aparea posibilitatea crearii unui surplus de energie ce ar putea fi exportat, iar Romania ar formula un raspuns pozitiv la tintele fixate de UE pentru Energia din Surse Regenerabile de Energie, sustine Andreea Maria Paul.

Economia pare sa-si fi pierdut statutul de stiinta, de set de principii si legi universal valabile referitoare la actiunea umana si la atenuarea raritatii. In aceste vremuri economia pare sa fie compusa din propozitii disparate care isi asteapta validarea / falsificarea empirica. Și cum setul de date statistice pe care sunt construite aceste propozitii se poate schimba practic la infinit, valoarea de adevar a fiecareia dintre ele devine un obiectiv inutil de cercetat, scrie Logec.ro.

De pe blogul lui Marius Ghenea aflam despre Aspire Academy, o scoala de vara desfasurata la Poiana Brasov in perioada 26 iulie – 3 august 2011 care va reuni profesori de top de la prestigioasa Universitate Harvard si experti romani din diferite domenii si ii va pune in legatura cu studenti de la universitatile din Romania si Europa de Est.

Marius Pahomi trece in revista principalele lansari anuntate de catre gigantul Google - cautarea dupa comanda vocala, cautarea dupa imagine si google instant pages.

Bobby Voicu descrie vizita realizata la uzinele Dacia de la Mioveni, locul unde dupa zeci de procese si mii de puncte de sudura, sa fie produse 64 de autovehicule pe ora.



Citeste si