5 Octombrie 2011

Top universitati unde te poti specializa in comunicare



Ministerul Educatiei a identificat 31 de universitati din tara unde studentii se pot specializa in Stiintele Comunicarii. Unitatile au primit calificative de la A la E in clasamentul intocmit de institutie. Wall-Street iti prezinta cele mai bune universitati, notate cu calificativele A si B.

Universitatea ,,Dunarea de Jos" din Galati - Categoria B

Stiintele comunicarii pot fi studiate in cadrul Facultatii de Litere.

Unitatea pune la dispozitie studii universitare de licenta in domeniile Limba si Literatura, Limbi moderne aplicate, Stiinte ale Comunicarii si Stiinte ale Educatiei.

Studentii se pot specializa aici in cadrul unui masterat cu tema "Limba si Literatura".




Universitatea ,,Valahia" din Targoviste - Categoria B

Universitatea Valahia din Targoviste are in structura sa actuala 8 facultati (licenta - 3 sau 4 ani), 31 de specializari universitare, 8 departamente (incluzand si Biblioteca UVT), invatamant postuniversitar (studii de master si doctorat), pregatirea si perfectionarea personalului didactic si invatamantul deschis la distanta.

In prezent, la toate formele de invatamant, studiaza aproximativ 11.000 de studenti sub indrumarea competenta a peste 400 de cadre didactice, organizate in departamente academice beneficiind de o baza materiala corespunzatoare.

In cadrul Facultatii de Stiinte Umaniste studentii pot alege la nivelul studiilor de licenta domeniul "Limba si Literatura".



Sursa foto : universuldambovitean.ro

Universitatea ,,Transilvania" din Brasov - Categoria B

In cadrul Facultatii de Sociologie si Comunicare a Universitatii Transilvania din Brasov sunt puse la dispozitia studentilor programe de studii la nivel de licenta in domenii precum: Sociologie, Asistenta sociala, si Comunicare si Relatii publice.

La nivel de masterat, studentii se pot specializa in Gestiunea si dezvoltarea resursei umane, Gestiunea campaniilor de imagine si Asistenta si dezvoltare comunitara.

In anul universitar 2010 - 2011, Facultatea de Sociologie si Comunicare avea inmatriculati 1.007 studenti si masteranzi.



Universitatea ,,Constantin Brancoveanu" din Pitesti - Categoria B

In cadrul Universitatii, studentii pot opta pentru facultatile de Jurnalism sau Comunicare si relatii publice.

Facultatea de Jurnalism pregateste in cadrul studiilor de licenta specialisti pentru presa scrisa, jurnalism audio - video, jurnalism sectorial, departamentele purtatorilor de cuvant din institutii, precum si relatii publice.
Durata studiilor: 3 ani - cu frecventa

Facultatea de Comunicare si relatii publice pune la dispozitia studentilor domeniile: relatii publice, jurnalism in presa scrisa, radio, TV, purtatori de cuvant din institutii, publicitate, creare imagine si brandului, comunicare interna in cadrul companiilor.
Durata studiilor: 3 ani - cu frecventa


Universitatea ,,Ovidius" din Constanta - Categoria B

In cadrul Facultatii de Litere din universitate, studentii pot urma studii de licenta in domeniile Limba şi literatura, Limbi moderne aplicate, Stiinte ale comunicarii si Studii culturale. Facultatea dureaza trei ani.

Studii universitare de masterat sunt specializate in Limba si literatura si Limbi moderne aplicate.




Universitatea din Craiova - Categoria B

Facultatea de Litere a Universitatii din Craiova ofera un parcurs de studii complet, in varianta Licenta-Master-Scoala doctorala.

Facultatea are 28 de parteneri in Europa in cadrul Programului Socrates-Erasmus, co-finantat din fonduri PHARE, oferind zeci de burse de studiu, pe un semestru sau un an academic intreg, in Franta, Italia, Spania, Belgia, Germania, Austria, Grecia, Suedia.

Studentii au si posibilitatea de a participa gratuit la Cursuri de vara in Bulgaria si Macedonia.




Universitatea ,,Politehnica" din Timisoara - Categoria B

Universitatea Politehnica din Timisoara are 10 facultati si 4 departamente independente. In cadrul lor, studiaza, respectiv lucreaza, circa 15.000 studenti, 800 cadre didactice titulare si aproximativ 900 cadre administrative si auxiliare.

Studiile in Universitatea Politehnica din Timisoara sunt organizate in paradigma “Bologna” si cuprind toate cele 3 cicluri: Licenta, Masterat, Doctorat.

Aici, studentii pot opta pentru una dintre facultatile de Arhitectura, Automatica si Calculatoare, Chimie, Electronica si Telecomunicatii, Electrotehnica si Electroenergetica, Hidrotehnica, Inginerie Hunedoara, Management in productie si transporturi si Mecanica.


Universitatea Crestina ,,Dimitrie Cantemir" din Bucuresti - Categoria B

Universitatea a fost infiintata la inceputul anilor '90 si pana in prezent aproximativ de 30.000 de persoane au absolvit studiile in cadrul unitatii.

Studentii pot opta aici pentru Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Management turistic si comercial, Relatii Economice Internationale, Finante, Banci si Contabilititate, Limbi si Literaturi Straine, Stiinte Politice si Istorie.

De asemenea, universitatea pune la dispozia studentilor o gama variata de specializari pentru nivelul de masterat.


Universitatea de Vest din Timisoara - Categoria B

In cadrul Universitatii de Vest din Timisoara sunt la dispozitia studentilor facultatile de Arte si Desig, Chimie, Biologie si Georgrafie, Drept si Stiinte Administrative, Economie si Administrare a Afacerilor, Educatie Fizica si Sport, Fiazica, Litere, Istorie si Teologie, Matematica si Informatica, Muzica, Sociologie si Psihologie, Stiinte Politice, Filosofie si Stiintele Comunicarii.

Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiintele Comunicarii ofera studii universitare de licenta, pe domeniile Filosofie, Stiinte politice, Relatii internationale si studii europene, Stiinte ale comunicarii, Biblioteconomie si Stiinta informarii,

De asemenea, studentii au aici acces la studii universitare de masterat, pe domeniile Filosofie si stiinte socio-umane, Jurnalism European si comunicare in regiuni multietnice, Mass-media si relatii publice, Tehnici de redactare si de comunicare, Jurnalism sportiv, Comunicare si mediere in conflicte sociale, Hermenautica filozofica fenomenului religios, Sistemul info-documentar in context european, Politici publice si advocacy, Studii europene comparate.

In acelasi timp, pot opta pentru studii doctorale in filosofie.



Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti - Categoria B

Aici studentii pot alege sa studieze la una dintre cele patru facultati : Administratie Publica, Comunicare si Relatii Publice, Stiinte Politice si Management.

De asemenea, pot opta sa urmeze un masterat din cadrul Departamentului de Relatii Internationale si Integrare Europeana.

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative organizeaza studii universitare de doctorat in urmatoarele domenii de doctorat: Stiinte Politice, Stiinte Administrative, Sociologie si Stiintele Comunicarii.

Universitatea din Bucuresti - Categoria A

Universitatea din Bucuresti (fondata in 1864) este o institutie de invatamant superior de stat.

In cei 147 ani de existenta Universitatea Bucuresti a dobandit un solid prestigiu national si international, fiind prima institutie academica romaneasca aflata in topul celor mai bune 600 de universitati ale lumii.

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti este prima facultate de jurnalism infiintata dupa 1989, fiind recunoscuta pe plan national si international drept un spatiu al formarii profesionale la cele mai inalte standarde.

Specializarile de licenta din cadrul facultatii sunt in domeniile Jurnalism, Comunicare sociala si relatii publice si Publicitate.

Unitatea pune la dispozitia studentilor o gama variata de mastere si doctorat in stiintele comunicarii.


Sursa foto : studentie.ro


Universitatea ,,Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca - Categoria A

Universitatea din Cluj-Napoca reuneste 21 de facultati cu diverse specializari, printre care si Facultatea de Litere si cea de Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii.

Cursurile de licenta pot fi efectuate in sistem la Zi pe o perioada de trei ani, iar studentii au posibilitatea de a studia in romana, maghiara, germana si engleza.

De asemenea, universitatea asigura studentilor posibilitatea de a urma tot aici studii de masterat si doctorate.




Citeste si