4 Noiembrie 2011

Revista blogurilor de business: Cele mai importante subiecte ale zilei



Vedeti mai jos recomandarile Wall-Street.ro din blogosfera economica si de business.

Steven Van Groningen: Coruptie, din nou. Consiliul Investitorilor Straini (FIC) este o asociatie de investitori straini care vizeaza imbunatatirea climatului de investitii in Romania. Anul trecut, a propus guvernului o serie de 80 de masuri in "Programul de crestere economica", cu scopul de a stimula cresterea economica. Guvernul nu este obligat sa asculte FIC, desigur, dar membrii FIC reprezinta 40 miliarde de euro investitii straine directe (ISD) in Romania si 33% din PIB-ul romanesc.

Ce putem invata de la nemti: exemplul Deutsche Post, scrie businessday.ro. Posta Romana este in acest moment cel mai mare angajator din Romania, numarul angajatilor ajungand anul trecut de 34.371 potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor, in scadere usoara fata de 2008 si 2009. In acelasi timp, compania opereaza 7.051 oficii postale, numar aproape neschimbat in ultimii 10 ani, si a inregistrat in 2009 si 2010 pierderi in valoare de 302,6 milioane lei.

Riscograma: Eleftheria i thanatos? Adica libertate pentru greci si moarte pentru toti ceilalti! Ticaloasa razbunare a democratiei neglijate. “Eleftheria i thanatos! Grecii jura ca ne ingroapa pe toti. In ce ordine?”, era titlul unui articol de acum un an si jumatate. In tot acest timp, grecii au orchestrat farsa perfecta: jocul de-a soarecele si pisica cu deficitele bugetare, bonurile fiscale si batele pe spinare. Intre timp, ordinea domino-urilor s-a schimbat, pentru ca spaniolii sau italienii au “reusit” sa treaca mai in fata.

Despre "Viitorul Europei și logica centralizarii monetare", citim pe logec.ro. Saptamana trecuta am vorbit la o conferinta despre acest subiect. In oarecare masura, am repetat ce am scris mai demult și mai detaliat in articolul Euro ca strategie politica. Principala idee pe care am sustinut-o și pe care, cu intirzierea de rigoare o fac publica in acest cadru, este aceea ca unificarea monetara europeana nu reflecta aspiratiile publicului, ale utilizatorilor de moneda, ci considerente politice.



Citeste si