9 Ianuarie 2012

Revista blogurilor de business: In Olanda downloading-ul de filme/muzica ramane legal



Vezi mai jos cele mai importante insemnari din blogosfera economica si de business.

In Olanda downloading-ul de filme/muzica ramane legal

Olanda pastreaza legala descarcarea de pe internet a fisierelor cu muzica sau filme pentru uz personal, downloading-ul ce are ca scop generarea de venituri comerciale ramane, oarecum normal, ilegal. Decizia parlamentului olandez e preliminara, presiunea pe subiect fiind foarte mare, scrie pe blogul sau Orlando Nicoara.

Ce aude Ungaria, cu urechea lipita de sina de tren

Viktor Orban a pierdut pariul simbolic inceput anul trecut, cum ca Ungaria se poate descurca mai bine pe picioarele ei decat sub indrumarea FMI, UE si a altor anti-nationali. Dupa ce au rupt acordul de finantare pentru a putea intra cu plugul in constitutie, conturile viitorilor pensionari sau incasarile bancilor, ungurii au reusit, vreme de un an, sa se tina destul de aproape de plutonul regional, scrie Riscograma.

Planul de independenta al Ungariei ar fi functionat bine-mersi cu siingura conditie ca tara sa nu aiba nevoie de imprumuturi. Insa are. Pe masura ce panica s-a intors pe pietele financiare, Ungaria s-a decuplat. In ultima jumatate de an, forintul a pierdut 20% in fata euro, CDS-urile s-au dublat, la peste 700 de puncte, iar dobanzile la ultima licitatie de obligatiuni au trecut de 10%.



SPA-uri si relaxare langa Viena

Razvan Pascu impartaseste cateva impresii din press-trip-ul sau din Austria.
Pentru blogger, "Alpii Vienezi sunt un loc unde te incarci cu energie pozitiva dupa multa munca si un loc unde, ca peste tot in Austria, oamenii fac totul pentru turisti nu doar dintr-o constrangere de etica sau din ratiuni financiare, ci pentru ca le-a intrat in sange si in minte ca serviciile inseamna oameni, iar turismul nu e doar jobul lor, ci si modul lor de viata".

Veniturile unei gospodarii in T3.11 ?EUR" in crestere cu 7,7% fata de T3.10

Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie, in trimestrul III 2011, veniturile totale medii lunare au reprezentat, in termeni nominali, 2.402 lei pe gospodarie si 835 lei pe persoana – veniturile banesti au fost, in medie, de 2.012 lei lunar pe gospodarie (700 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 390 lei lunar pe gospodarie (135 lei pe persoana). Comparativ cu T3.10, veniturile unei gospodarii au fost in crestere cu 7,7% sau 171 lei, aflam de pe BusinessDay.



Citeste si