25 Ianuarie 2012

Revista blogurilor de business: Dovada de incompetenta



Vezi mai jos cele mai importante insemnari din blogosfera de business.

Dovada de incompetenta

Taxa auto a intrat pe teritoriul cascadoriilor rasului, demonstrand inca o data nevoia existentei unor oameni cu adevarat competenti in guvern. Ministerul mediului a decis suspendarea taxei pana la 1 ianuarie 2013, pentru cei care vand masini inmatriculate inainte de 2007, aflam de pe Biziday.ro.

De vreo cativa, ani guvernele Romaniei au trimis in derizoriu relatia juridica pe care noi, romanii, o avem cu masinile noastre.

O data cu introducerea taxei auto, in 2007, statul s-a amestecat intr-un mod profund nedemocratic si discriminatoriu, sanctionand practic intrarea romanilor in Uniunea Europeana.


Despre IPO-ul Facebook

Pe blogul lui Orlando Nicoara putem gasi cateva date interesante despre IPO-ul anului 2012

- Ar fi cel mai mare IPO al unei companii din internet (de aproape 10 ori mai mare decat al celor de la Google)

- Doar 3 companii, AT&T, GM si Visa au avut IPO-uri mai mari

- Veniturile estimate de Facebook pt tot anul 2012, 4.2 miliarde USD, sunt facute de Apple in doar 3 saptamani si, as mai adauga, sunt mai mici decat a facut Google din display anul trecut (5 miliarde USD)


Impozitul pe locuinte: cat platim noi, cat platesc altii

In mai toate tarile din estul Europei, raportul dintre pretul locuintelor si veniturile populatiei este mult mai mare decat in tarile dezvoltate, una dintre cauzele care au generat aceasta stare de fapt fiind in mod evident politica autoritatilor privitoare la modul de impozitare a proprietatilor, precizeaza BusinessDay.

Astfel, cotele reduse de impozitare au facut ca detinerea unei locuinte sa nu ii coste prea mult pe proprietari, in timp ce gradul mic de fiscalizare a pietei chiriilor a generat venituri suplimentare semnificative, toate acestea contribuind din plin la dezvoltarea bulei imobiliare dupa anul 2000

Putem vorbi de o nisa Tumblr in Romania?

Platforma de microblogging Tumblr include in reteaua sa peste 40 de milioane de bloguri si este vizitata lunar de peste 120 de milioane de persoane, conform SocialBeat. Sunt doar cateva bloguri create pe Tumblr la noi, in general din zona foto sau a imaginilor cu mesaje spirituale.

Cristian Manafu marturiseste ca nu cunoaste insa un “blog mare” pe Tumblr si nici daca exista o comunitate creata in jurul platformei.



Citeste si