30 Martie 2012

Revista blogurilor de business: Plata online a taxelor si impozitelor



Vezi mai jos cele mai importante insemnari din blogosfera.

Plata online a taxelor si impozitelor

Un studiu GfK, initiat de Visa Romania, vine cu cateva cifre optimiste pentru piata locala: Peste jumatate dintre romani ar plati taxele cu cardul la POS sau online cu urmatoarea ocazie.

Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul aproape s-a dublat anul trecut comparativ cu 2010, la 73,2 milioane lei, potrivit datelor raportate de bancile din Romania, membre ale Visa Europe, precizeaza Cristian Manafu.

Daca inca nu ai platit impozitul si vrei sa vezi cum poti faci asta in localitatea ta, harta Visa te scuteste de cautari pe Google.

Un city break la Salonic

Pana in urma cu ceva timp am avut senzatia ca Grecia este un fel de cliseu pentru romani: destinatie all-inclusive, mare, soare, destul de aproape astfel incat sa poata fi vizitata cu masina si accesibila ca pret, marturiseste Razvan Pascu.

Asta pana cand am ajuns anul trecut si la Atena si mi-am schimbat opinia la 180 de grade. Este o tara cu o gramda de lucruri de vazut si de incercat, cu traditiile impecabil pastrate, cu un stil arhitectonic unic si mancare buna

Revenim la normalitate: numarul intrarilor in pensie a scazut

Intre 2008 si 2010, numarul intrarilor in pensie a depasit in medie 300.000 pe an, ponderea celor pensionati pe motiv de invaliditate fiind de circa 25%. In anul 2011, dupa ce autoritatile au inceput sa controleze mai bine sistemul, lucrurile s-au schimbat radical, informeaza BusinessDay.

Astfel, potrivit datelor Ministerului Muncii, anul trecut, numarul intrarilor in pensie a fost de 202.300, in scadere cu o treime fata de anii anteriori, acesta fiind cel mai redus numar din ultimii 11 ani

Cinci prostii care inca se mai invata la scoala si care duc afacerile in faliment

Definitii folosite gresit, mostenite din economia socialista

Adaos comercial. Un concept abstract, care in mod normal poate fi stabilit doar retroactiv, a devenit principalul instrument de tintire a profiturilor, noteaza Riscograma.

El nu tine cont nici de costurile fixe, nici de volume, nici de viteza de improspatare a stocurilor, nici de multe alte zeci de nuante care influenteaza profitul final.

Poti sa iti amortizezi investitia dinn primul an si sa constati ca ai practicat un “adaos” de doar 1% sau sa poti sa pui 100% “adaos” si sa dai faliment.



Citeste si