18 Aprilie 2012

Revista blogurilor de business: Retrocedarea proprietatii costuri, pentru cine?



Vezi mai jos cele mai importante insemnari din blogosfera economica

Retrocedarea proprietatii - costuri, pentru cine?

Economic vorbind, trebuie sa examinam ceea ce orice incepator in economie stie ca se numeste costul de oportunitate – adica valoarea celui mai important lucru pe care il sacrificam atunci cand decidem sa actionam intr-un sens sau altul, scrie Logec.

Orice actiune umana, deci orice intreprindere politica, are un cost de oportunitate. Actiunea de a nu manca (pentru a nu cheltui bani) presupune un cost. Masura guvernului de a reduce despagubirile sacrifica ceva.

Contabilul nu intelege asta. Iar publicul larg este sufocat cu cifre, pentru ca suna a matematica, iar matematica e respectata; in schimb, modul economic de gandire e evitat complet… pe principiul economic al rolului stimulentelor: daca toata lumea ar intelege ce presupune actiunea statului, legitimitatea acestuia ar fi in pom.


Regimul burghezo mosiliesc e pe sfarsit

Ieri a fost o zi neagra pentru Romania. Un sir interminabil de gafe, declaratii, fapte ne arata ca odiosul regim comunist, continuat cu hotarare de vopsitul democratic regim burghezo mosiliesc, nu numai ca nu se aproprie de final, dimpotriva, este mai vioi ca niciodata si se transforma. Cei 22 de ani trecuti de la Revolutie nu au schimbat aproape nimic, au fost un intermezzo, noteaza Dan Selaru.

Bogdan Dragoi, Ministrul Finantelor Publice, refuza sa plateasca integral cele 16 miliarde de Euro pe care Statul Roman le datoreaza celor carora le-a luat bunurile. Explicatiile sunt halucinante, ca s-a semnat Pactul Fiscal, cand acel Pact a fost semnat nu se stiau aceste datorii? Cand Ion Iliescu a declarat ca "proprietatea e un moft" a iesit scandal, acum, cand Statul chiar ne arata ca e un moft, e liniste si pace.

De ce au distrus votul uninominal

Un sistem de vot care sa intruneasca toate criteriile electorale este imposibil prin definitie: unele se exclud pe altele, precizeaza Riscograma.

Exista doar compromisuri destepte, iar cel folosit in Romania la ultimele alegeri s-a intamplat sa fie cel mai bun posibil? Dovada ca e cel mai bun posibil? Pai iata, tocmai l-au “imbunatatit” cu unul mai prost!

Sigur, si sistemul acesta avea niste dezavantaje, insa se adunau toate la ei. E un dezavantaj sa ai cele mai multe voturi si totusi sa nu ajungi in Parlament? Pentru candidat sigur este. Pentru alegator mai putin.




Google creste dar costul per click scade

Rezultate Q1 (trimestrul incheiat la 31 martie):

- Venituri de $10.65 miliarde, in crestere cu 24% fata de perioada similara a lui 2011 cand au avut $8.58 miliarde

- Profitul a fost de $2.89 miliarde, in crestere

- Costul per click a scazut cu 12% fata de Q1 2011 si cu 6% fata de Q4 2011

- Compania “sta” pe cash si cash echivalent de $43.9 miliarde



Citeste si