4 Mai 2012

ActiveWatch Agentia de Monitorizare a Presei: Managerii din presa romaneasca lasa de dorit



Aflate sub o presiune economica dura, redactiile au fost tot mai dispuse la compromisuri, cu consecinte grave asupra continutului editorial, aflat intr-o continua si accentuata degradare, conform raportului FreeEX - Libertatea Presei in Romaniei pe 2011, realizat de ActiveWatch Agentia de Monitorizare a Presei.

„Agravarea conditiilor economice din piata de media a adus cu sine fenomene specifice - publicatii inchise, disponibilizari, reduceri salariale, conflicte de munca. Fragilitatea economica a industriei a vulnerabilizat si mai mult redactiile. Aflate sub o presiune economica dura, acestea au fost tot mai dispuse la compromisuri, cu consecinte grave asupra continutului editorial, aflat intr-o continua si accentuata degradare. Calitatea actului de management a lasat de dorit, managerii de presa nereusind sa gaseasca solutii economice de redresare atunci cand incasarile din publicitate au scazut, iar investitiile patronilor au secat”, afirma oficialii ActiveWatch.

In acest context, solutiile gasite de manageri au presupus sacrificarea actului jurnalistic, fie in favoarea clientilor de publicitate, fie in favoarea finantatorilor sau sponsorilor ale caror interese economice sau politice s-au impus in fata celor profesionale.

Citeste intregul raport FreeEX - Libertatea Presei in Romaniei pe 2011.



Citeste si