2 Iulie 2012

5 motive pentru care merita sa te uiti la Turul Frantei



De sambata pana pe 22 iulie puteti urmariTurul Frantei, cea mai importanta competitie de ciclism din lume. Bleacherreport.com a realizat o lista a celor mai importante motive pentru care merita sa urmarim editia din acest an a Marii Bucle.

Ochii atintiti pe tanarul Sagan

Ochii vor fi atintiti asupra tinerilor care promit multe in ciclism la editia din acest an a Turului Frantei. Este si cazul lui Peter Sagan, (foto), un ciclist slovac in varsta de 22 ani care concureaza pentru echipa Liquigas-Cannondale pentru prima data in competitia „Marii Bucle”. El este considerat unul din cei mai promitatori tineri ciclisti, castigand deja mai multe competitii importante in acest sport.

Sagan este unul din ciclistii specializati la sprint.

Andrei Greipel, unul din rivalii sai din acest an, sustine ca „Sagan este singurul ciclist care poate castiga «tricoul cu buline»”, referindu-se la echipamentul acordat celui mai bun catarator.

Editia din acest an va putea fi urmarita pe canalul EuroSport receptionat de toate serviciile prin cablu.

Foto cover: letour.fr
Foto
: wikipedia.org




Sansa unor ,,ciclisti slabi" sa se afirme

Trei saptamani, atat ca dureaza Turul Frantei, poate aduce surprize in clasamentul intermediar si, mai mult, poate oferi sansa unor jucatori care nu emit pretentii la titlu sa se afirme.

Este si cazul ciclistului francez Thomas Voeckler (33 ani - foto), care a purtat tricoul galben (liderul clasamentului) timp de 9 etape in editia precedenta a Turului.

Pe parcursul celor noua zile s-a luptat sa isi pastreze locul in clasament si a castigat simpatia comentatorilor acestui sport din toate colturile lumii. Etapele de munte i-au epuizat insa energiile, pentru ca in final francezul sa ocupe pozitia a patra, la 3 minute si 20 secunde fata de castigatorul editiei din 2011, Cadel Evans.

O figura similara se poate intampla si in Marea Bucla din acest an.

Foto: wikipedia.org



Ultima prezenta a echipei RadioShack-Nissan-Trek in "Le Tour"?

Echipa RadioShack-Nissan-Trek era pregatita sa alerge alaturi de Andy Schleck pentru castigarea titlului suprem, insa ciclistul a suferit o accidentare care il va tine departe de aceasta editie a Turului.

Mai mult decat atat, rezultatul investigatiei in cazul ciclistului Lance Armstrong ar putea conduce la exluderea echipei din circuit.

Tensiunile dintre proprietarul echipei - Johan Bruyneel si fratii Schleck ar putea, deasemenea, conduce la o despartire a acestora de echipa.

Foto: wikipedia.org



Lupta pentru tricoul verde

Tricoul verde este unul din cele mai „curtate” tiluri in Turul Frantei, fiind rezervat celui mai rapid ciclist al turneului.

Editia din acest an va avea noua etape de plat (drum drept - n.red), unde competitia poate crea surprize.

Daca in ultimii ani, etapele de plat pareau relativ plictisitoare, englezul Mark Cavendish (foto) adjudecandu-si etapa dupa etapa, anul acesta lucrurile se pot schimba.

Tanarul slovac Peter Sagan (Liquigas) este un ciclist extrem de rapid, la fel si Andrei Greipel (Lotto Belisol) care are sanse foarte mari sa se impuna. Oscar Freire (Katusha)este deasemenea un ciclist bun la etapele de sprint.

Vor reusi cei trei sa il opreasca pe Mark Cavendish?

Foto: wikipedia.org



Batalia pentru locul 1

Dupa ce Alberto Contador inca isi “ispaseste” pedeapsa de dopaj, iar Andy Schleck este accidentat, batalia pentru locul fruntas este deschisa.

Australianul Cadel Evans (foto), castigatorul editiei de anul trecut este principalul favorit la adjudecarea trofeului si in acest an, desi va avea cativa adversari pe masura.

Bradley Wiggins (Team Sky) va ataca cu siguranta locul intai, in special datorita tehnicii si rezistentei pe care a dobandit-o la catararea din etapele de munte.

Canadianul Ryder Hesjedal, castigatorul editiei din acest an a Turului Italiei (Giro) este si el favorit la castigarea “Marii Bucle”, desi este cu siguranta obosit dupa provocarea din competitia italiana.

Frank Schleck, fratele mai mare al favoritului-accidentat Andy Schleck este deasemenea favorit la castigarea titlului suprem in ciclism, alaturi de ciclistul rus Denis Menchov, Robert Gesink, Jurgen van Den Broeck sau americanul Levi Leipheimer.

Foto: wikipedia.org





Citeste si