4 Martie 2013

Regizorii "Matrix", dati in judecata pentru 300 mil. dolari



Fratii Lana si Andy Wachowski, regizorii francizei "Matrix", au fost dati in judecata de un scenarist american, care sustine ca cei doi cineasti i-au "furat" ideile pentru a realiza ultimele doua filme din aceasta trilogie si solicita daune de 300 de milioane de dolari, relateaza TMZ.com, citat de Mediafax.

Thomas Althouse i-a dat in judecata pe cei doi cineasti, sustinand ca acestia s-au inspirat in realizarea filmelor "Matrix - Reincarcat" si "Matrix - Revolutii" din scenariul sau intitulat "The Immortals".

El afirma ca a trimis scenariul "The Immortals" studiourilor Warner Bros. inca din anul 1993, insa nu a primit
niciun raspuns din partea reprezentantilor acestei companii.

In documentele depuse la tribunal, Althouse a spus ca a vazut filmele din trilogia "Matrix" abia in anul 2010 si a recunoscut imediat mai multe asemanari cu opera sa - introducerea de cabluri in ceafa personajelor, agenti-roboti imbracati in costume elegante si personaje ramase captive intr-o statie de tren.

In acest proces, Thomas Althouse i-a dat in judecata pe fratii Wachowski, studiourile Warner Bros. si producatorul Joel Silver, pe care ii acuza de incalcarea drepturilor de autor.

Franciza "Matrix" este evaluata la circa 2 miliarde de dolari.



Citeste si