11 Martie 2013

Cum a transformat Ceausescu televiziunea in tribuna propagandistica



Spre deosebire de Gheorghiu-Dej, care nu a dat importanta contributiei televiziunii la propaganda, Ceausescu s-a preocupat de „micul ecran“ inca din primele luni dupa preluarea puterii. Il deranjau programele de varietati inspirate din Occident si decolteurile prezentatoarelor, conform Adevarul.

Pentru ca televiziunea sa poata servi intereselor partidului erau necesare investitii majore in infrastructura. Austerul Ceausescu a autorizat inceperea lucrarilor la noul sediu al televiziunii in 1966. A fost construit dupa modelul BBC, pe Calea Dorobantilor nr. 191 din Bucuresti, avand o suprafata de 63 ha.

Ca urmare a investitiilor tehnologice, televiziunea romana avea unul dintre cele mai moderne centre audio-vizuale de capacitate medie din Europa. Cele patru corpuri ocupau o suprafata de 28.000 mp (spre comparatie, studioul de la Floreasca avea 460 mp). Institutia s-a mutat in cladirea de pe Calea Dorobantilor in 1970. In anii constructiei noului sediu s-au facut investitii si in privinta cresterii ariei de receptare a semnalului tv (au fost instalate relee de transmisie in toate judetele tarii).

Afla mai multe din Adevarul.



Citeste si