24 Mai 2013

Cel mai lung interviu din lume a durat 30 de ore. Ce intrebari a pus jurnalistul



Un jurnalist si un scriitor norvegian au stabilit un nou record mondial pentru cel mai lung interviu realizat vreodata, in timpul caruia au abordat subiecte diverse precum presedintii americani, jocul de sah si alte teme ceva mai personale, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Incepand de miercuri dupa-amiaza, scriitorul Hans Olav Lahlum, deosebit de vorbaret si ale carui cunostinte par nelimitate, a raspuns intrebarilor puse de jurnalistul Mads Andersen pe site-ul tabloidului VGTV.

Acest maraton jurnalistic a continuat pana joi dupa-amiaza, obiectivul fiind acela de a discuta fara intrerupere timp de 30 de ore, pentru ca noul record sa fie omologat de reprezentantii Guinness Book.

Pentru a raspunde acestei provocari, o lista lunga care a inclus multe subiecte a fost pregatita, incluzand subiecte precum presedintii americani, romane politiste, dar si politica postbelica din Franta, Germania, Marea-Britanie si tarile scandinave.

Vezi pasaje din cel mai lung interviu.

Hans Olav Lahlum, in varsta de 39 de ani, este istoric, scriitor, candidat la alegerile legislative din luna septembrie din partea unui partid de stanga, dar si un pasionat al jocului de sah.

Prestatia sa a atras admiratia unui reputat jucator norvegian de sah, Magnus Carlsen. "Sa stii cate putin din multe lucruri te face sa pari un om cultivat. Insa sa stii totul despre toate lucrurile reprezinta ceva care te face demn de cartile de istorie", a declarat, intr-un mesaj postat pe Twitter, Magnus Carlsen, primul clasat in topul celor mai buni jucatori de sah din lume.

Printre nenumaratele intrebari si raspunsuri, cei doi norvegieni au avut dreptul la pauze - cumulate - de cel mult cinci minute la fiecare ora, pentru a face dus, sa isi schimbe hainele - au trecut de la costume la pijamale - pentru a manca si pentru a-si satisface nevoile naturale.

Recordul pentru cel mai lung interviu din lume, care a durat 26 de ore, era detinut din aprilie 2012 de doi neozeelandezi - jurnalistul Tom Conroy si politicianul Tim Shadbolt.

Norvegia a facut din conceptul "slow TV" propria marca de tara, difuzand in ultimii ani pe posturile sale nationale programe non-stop de mai multe ore sau chiar mai multe zile, precum cel care a prezentat traseul trenului care face legatura intre orasele Oslo si Bergen si cel care a prezentat incendii de padure.



Citeste si