7 Octombrie 2013

Jane Fonda, premiata pentru intreaga cariera de American Film Institute



Actrita americana Jane Fonda va primi un premiu pentru intreaga sa cariera din partea American Film Institute (AFI), intr-o gala care va fi organizata anul viitor la Los Angeles, scrie Mediafax.

Actrita americana a jucat in peste 40 de filme si a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in 1978, pentru rolul din "Intoarcerea acasa/ Coming Home", si in 1971, pentru partitura din "Klute".

Jane Fonda a revenit pe marile ecrane in 2005, dupa o pauza de 15 ani, si a jucat recent in serialul "Redactia/ The Neewroom". De asemenea, aceasta a interpretat-o pe Nancy Regan, vaduva fostului presedinte american Ronald Reagan, in filmul regizat de Lee Daniels, "The Butler".

"Jane Fonda este o mare valoare a filmului american", a declarat presedintele American Film Institute, intr-o declaratie de presa.
Jane Fonda este cunoscuta si ca activist politic, ea protestand fata de razboiul din Vietnam in anul 1970.

Actrita americana a fost nominalizata anul acesta la Emmy pentru interpretarea personajului Leona Lansing din serialul "Redactia/ The Newsroom". Autobiografia ei, "My life so far", a fost in lista de bestselleruri a New York Times.

Jane Fonda a debutat in 1960 in comedia "Nevasta baschetbalistului/ Tall Story", dar a fost apreciata in 1969 in drama "Si caii se impusca, nu-i asa?/ They Shoot Horses, Don't they", pentru care a primit si prima ei nominalizare la Oscar.



Citeste si