15 Mai 2014

Scandal la TVR: interviul cu Traian Basescu va fi difuzat si pe TVR 3



Brindusa Armanca a declarat ca directorul TVR 3, Razvan Bucuroiu, si-a dat aprobarea ca interviul pe care jurnalista i l-a luat lui Traian Basescu sa fie difuzat si pe TVR 3, sustinand ca este "o lasitate" ca acesta nu-si mai asuma acest lucru.

Brindusa Armanca a anuntat pe contul sau de Facebook ca i-a fost cenzurat un interviu pe care i l-a luat presedintelui Traian Basescu, care ar fi trebuit difuzat la TVR 3. Acest fapt a fost semnalat si de ActiveWatch, care a solicitat conducerii Televiziunii Romane sa spuna care este motivul nedifuzarii interviului.

De cealalta parte, Razvan Bucuroiu, coordonatorul cu atributii de director al TVR 3, a declarat ca interviul luat de Brindusa Armanca lui Traian Basescu a fost difuzat integral, marti, de la 22.00, pe TVR Timisoara, precizand ca interviul nu era programat sa fie difuzat la TVR 3 si ca nu si-ar permite sa il cenzureze pe presedinte, scrie Mediafax.

Brindusa Armanca a spus ca Razvan Bucuroiu si-a dat aprobarea ca interviul pe care jurnalista i l-a luat lui Traian Basescu sa fie difuzat si pe TVR 3. "Procedura este foarte birocratica in Televiziunea Romana, nu este asa ca i se nazare unuia ca baga sau scoate ceva. Dupa ce interviul a fost inregistrat duminica in studio, redactorul-sef de la TVR Timisoara, Florin Mihoc, a vorbit cu Razvan Bucuroiu de la TVR 3, pentru ca TVR 3 de fapt se alimenteaza doar din programele teritorialelor si asta e procedura. Bucuroiu a zis «Da, ne trebuie» si au stabilit care este momentul difuzarii: marti, la ora 22.00, simultan pe TVR Timisoara si pe TVR 3. Eu am fost anuntata de redactorul-sef, pentru ca de aici incolo urmeaza o procedura. A trebuit sa fac fisa de sumar, ea contine descrierea emisiuni, clipurile de promo, cu anuntul ca se da pe TVR 3 si pe TVR Timisoara, la ora 22.00, marti. Dupa aceea, inregistrarea a fost transmisa de catre serviciul tehnic pe colossus, un fel de ftp intern, la TVR 3. Nu poti sa transmiti niciun material care nu este cerut. Trebuie sa fie cineva care il primeste. El a fost transmis in ordine. Dupa treaba asta am postat atat pe Facebookul emisiunii, cat si pe al meu privat anuntul in sine. Absolut toate astea au fost aprobate. Pe site-ul emisiunii nu pune nimeni niciun anunt, in afara de un singur om (...) Eu l-am intrebat pe colegul care are «cheia» site-ului cand i s-a spus sa scoata TVR 3 din anunt si el a spus ca i s-a spus marti dupa-amiaza, iar eu am fost anuntata cu 40 de minute inainte (de difuzarea interviului, n.r.) ca nu intra", a spus Brindusa Armanca.

Ea a precizat ca cea mai importanta dovada este aceea ca "materialul (interviul, n.r.) a fost trimis la TVR 3 pe colossus", "Cand se trimite un material, el este programat pentru a fi primit. Daca el nu este solicitat, nu e programat, nu e in grila, atunci el nu e trimis. Nu poti sa trimiti asa ca ti s-a nazarit sa trimiti ceva. Aici a fost un om care a fost programat dimineata la 7.30, care sa faca transmisia materialului", a spus Brindusa Armanca. Ea a catalogat ca fiind "lasitate" faptul ca directorul TVR 3 nu-si "asuma" nedifuzarea interviului.

Faptul ca exista aceasta lasitate, ma infioara.

"Faptul ca exista aceasta lasitate, ma infioara. Domn'e, asuma-ti, spune: «Domnule, nu mi-a placut interviul». Sau spune ceva credibil, dar nu te ascunde. Pentru ca de fapt este o forma de lasitate sa spui ca nu era programat. Ba da, era. Avem toate urmele si ei stiu ca le avem, dar ma rog, nu le pasa, nu isi asuma nimic", a mai spus Brindusa Armanca.

Ea a mai spus ca o sa faca o solicitare la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru a afla daca CNA a fost anuntat de schimbarea programului TVR 3 in sensul introducerii in grila a interviului cu Traian Basescu si daca ulterior Consiliul a fost anuntat de scoaterea din grila a interviului.

Razvan Bucuroiu a declarat miercuri ca interviul luat de Brindusa Armanca lui Traian Basescu a fost difuzat integral, marti, de la 22.00, pe TVR Timisoara, precizand ca interviul nu era programat sa fie difuzat la TVR 3 si ca nu si-ar permite sa il cenzureze pe presedinte.

"Interviul a fost difuzat pe TVR Timisoara integral. Presedintele a facut o vizita in Banat si s-a dus la TVR Timisoara, care este o televiziune in sine, cu frecventa, cu tot ce trebuie, cu acoperire in zona Banatului. A dat acel interviu care a fost difuzat integral, ieri seara, la ora 22.00, sub forma unei editii speciale. Nu s-a pus problema ca acest interviu sa fie difuzat integral si pe alte canale ale SRTv, 1, 2 sau 3. Aceasta obligatie nu deriva din niciun fel de discutie si din niciun fel de protocol, nici intern, nici cu alte parti. Interviul a fost difuzat pur si simplu, integral, fara cenzura, pe TVR Timisoara, acolo unde a si fost dat, in studiourile TVR Timisoara", a declarat Razvan Bucuroiu.

Intrebat de ce crede ca a anuntat Brindusa Armanca faptul ca acest interviu urma sa fie si pe TVR 3, Razvan Bucuroiu a spus: "Eu cu aceasta doamna Armanca nu am avut niciun fel de discutie, nici telefonica, nici pe sms, nici pe e-mail. Nici macar nu o cunosc, nu am avut placerea ca sa stau de vorba cu dansa vreodata".

De asemenea, intrebat daca s-a pus vreodata problema ca acest interviu sa fie difuzat si pe TVR 3, Razvan Bucuroiu a raspuns: "Aceasta emisiune realizata de Brindusa Armanca pentru grila TVR Timisoara nu a fost niciodata difuzata pe TVR 3, nefiind in grila de programe a acestui canal. Emisiunea doamnei Armanca se difuzeaza numai pe TVR Timisoara, dintotdeauna. TVR 3 avea o grila de programe ieri, care este aprobata de Comitetul Director si este transmisa si la CNA. Nu mi s-a spus nici din partea conducerii TVR sa schimb grila si sa intru cu o editie speciala si nici din partea altcuiva".



Citeste si