18 August 2014

Provocarea "Ice Bucket": Bill Gates, Mark Zuckerberg si Tim Cook si-au turnat apa rece ca gheata in cap (VIDEO)



Leapsa cu gheata (Ice Bucket Challenge) a debutat in Noua Zeelanda corelata cu o campanie de donatii pentru bolnavii de cancer. La scurt timp, "leapsa" a ajuns in SUA intr-o campanie umanitara de constientizare pentru scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta sub numele boala Lou Gehrig. Leapsa cu gheata presupune sa iti torni o galeata de apa foarte rece in cap, iar apoi sa nominalizezi alte persoane care au la dispozitie 24 de ore pentru a face acelasi lucru sau sa doneze o suma de bani catre o organizatie de caritate. Provocarea a fost acceptata de sportivi, de celebritati, dar si de manageri de top, cum ar fi Tim Cook, Bill Gates si Mark Zuckerberg. Iata cele mai spectaculoase "lansari de galeti" din zona de business.

Bill Gates

Bill Gates a acceptat provocarea lui Mark Zuckerberg si si-a turnat si el, intr-un mod mult mai elaborat, o galeata de apa rece in cap. Bill Gates i-a provocat mai departe pe Elon Musk (Tesla), Ryan Seacrest (prezentator TV) si Chris Anderson (TED).

.


Jeff Bezos

Invitat de CEO-ul Microsoft sa ia parte la provocare, Jeff Bezos, seful Amazon a provocat la randul sau alte trei persoane. Clipul este ceva mai lung, dar finalul spectaculos.


Mark Zuckerberg

Provocat de guvernatorul New Jersey Chris Christie, Mark Zuckerberg a acceptat si el sa isi toarne o galeata in cap pentru a sprijini Asociatia pentru scleroza laterala amiotrofica. Zuckerberg i-a provocat la randul sau pe Bill Gates, Sheryl Sandberg (COO Facebook) si pe Reed Hastings, CEO al Netflix.


Tim Cook

CEO-ul Apple Tim Cook a acceptat zilele trecute provocarea galetii de apa, lansata de Phil Schiller, directorul de marketing al Apple. La randul sau Tim Cook i-a provocat pe Bob Iger, CEO Disney si membru in boardul Apple, pe muzicianul Michael Franti si pe Dr. Dre.


Satya Nadella

Satya Nadella, CEO al Microsoft a acceptat de asemenea provocarea galetii cu apa. El i-a provocat la randul lui si Jeff Bezos, CEO al Amazon si pe Larry Page, CEO al Google.


John Legere

CEO-ul T-Mobile, John Legere a acceptat provocarea lui Carl Quintanilla si la randul sau i-a provocat pe Lowell McAdam, CEO al Verizon, pe Randall Stephenson, CEO AT&T si pe Marcelo Caure, CEO Sprint.

Sursa foto: YouTube.


Larry Page si Sergey Brin

Invitati de Satya Nadella sa ia parte la provocare co-fondatorii Google au acceptat rapid.

Sursa foto: YouTube.


Dick Costolo

Dick Costolo, CEO al Twitter, a acceptat provocarea lansata de jurnalistul Carl Quintanilla si l-a randul sau l-a provocat pe Spencer Rascoff (Zillow).


Bob Iger

Bob Iger a acceptat provocarea lui Tim Cook si la randul sau a provocat alti trei colegi de munca.

Sursa foto: YouTube.


Rezultatele numeroaselor galeti de apa rece: donatii de aproape 10 mil. $ in mai putin de o luna

Popularitatea provocarii galetii de apa, la care au raspuns personalitati din domenii diverse, de la Justin Timberlake si manageri, la Ethel Kennedy a determinat o crestere uriasa a donatiilor catre asociatia care lupta pentru a gasi un leac pentru scleroza laterala amiotrofica. Astfel intre 29 iulie si 15 august donatiile au ajuns la 9,5 mil. de dolari, comparativ cu 1,6 mil. dolari in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al asociatiei. Celebritatile care au acceptat provocarea au facut si donatii.

Sursa foto: Shutterstock.




Citeste si