18 Septembrie 2014

Cele mai cunoscute agentii de publicitate din lume: Fred&Farid, Forsman & Bodenfors si BETC, in top



De la Moscova pana in Mumbai, printre agentiile care fac cele mai bune campanii de marketing la ora actuala sunt Fred&Farid, Forsman & Bodenfors sau BETC. Aceste agentii au produs reclame premiate precum “Epic Split” sau “Dumb ways to Die”. Wall-Street.ro va prezinta, potrivit Ad Week, cele mai in voga agentii de publicitate, la ora actuala, din lume.

1. BETC, Paris

In 2009, reclama realizata pentru Evian “Bebelusi pe role” a devenit cea mai descarcata reclama din lume. Anul trecut, “Ursul”, spot realizat pentru Canal+ a primit mai mult premii decat orice alta reclama (incluzand premiul Clio, care, precum Ad Wewk este detinut de afiliatii partenerilor de la Guggenheim), in timp ce reclama “Baby si cu mine”, realizata tot pentru Evian, a fost cea mai vizualizata reclama din online.

Sursa foto: Facebook/BETC


2. Forsman & Bodenfors, Gothenburg

In 1986, patru oameni au deschis o agentie publicitara in portul industrial Gothenberg, situat in Suedia, o locatie neobisnuita avand in vedere faptul ca industria publicitara este centrata la Stockholm. De atunci, F&B a devenit nu doar cea mai cunoscuta agentie publicitara din Suedia, dar si-a construit o reputatie globala dupa ce a castigat 85 de premii la Cannes, ultimul fiind pentru reclama realizata companiei Volvo in care apare Jean Claude Van Damme, si anume faimosul spot “Epic Split”.

Sursa foto: Facebook/Forsman & Bodenfors


3. Fred&Farid, Shanghai

Fondata la Paris, aceasta agentie este considerata acum cea mai importanta agentie din China. Fred Raillard, co-fondatorul companiei a afirmat ca in ceea ce priveste digitalul si social media, China este cu 5 ani in fata Occidentului, asa ca "ne influenteaza in tot ce facem in practica noastra digitala din Vest; ne face sa ne reinventam abordarea in afaceri.”

Fred&Farid a castigat peste 300 de premii internationale, inclusiv premiul Clio pentru Tehnica de Filmare in 2013 pentru spotul “Inapoi la Apa”.

Sursa foto: Facebook/Fred&Farid


4. Ogilvy & Mather, India, Mumbai

India a avut mereu un loc special in imaginatia lui David Ogilvy. De fapt, agentia sa a fost prima multinationala care a intrat pe teritoriul acestei tari, cu origini datand de aproape 86 de ani. Acum, lucrand cu clienti locali si globali precum Vodafone, Unilever si IBM, Ogilvy, cu sediul in Mumbai, nu este doar cea mai mare agentie din tara dar este si cea mai premiata, fiind recompensata cu cele mai mari distinctii de catre Clubul de Advertising din India in ultimii 16 ani. Pe langa premiile de la Cannes, Effies, The One Show sau premiul pentru intreaga cariera din 2012 de la Clio.

Sursa foto: Facebook/Ogilvy & Mather


5. Adam & Eve DDB, Londra

Desi este in mediul publicitar de doar 2 ani, Adam & Eve a castigat premiul pentru Agentia Anului de la Festivalul International de Creativitate de la Cannes, datorita muncii lui Harvey Nichols, producatorul reclamei de sarbatori “Scuze, am cheltuit totul pe mine”.

Sursa foto: Facebook/Adam & Eve DDB




Citeste si