19 Septembrie 2014

Topul celor mai interesante podcasturi care iti vor stimula neuronii



Mai mult de 25% dintre utilizatorii de internet au descarcat sau au ascultat podcasturi, conform unui raport Pew. Compania Apple a atins chiar borna de 1 miliard de abonamente anul trecut. Acestea devin din ce in ce mai populare din mai multe motive: se pot asculta in masina sau in drum spre munca si ajuta la acumularea de informatii noi pe un subiect anume. Iata care sunt podcasturile recomandate de Business Insider.

1. "Startalk Radio" iti va deschide mintea catre cosmos

Neil deGrasse Tyson este figura publica numarul 1 in astronomie in acest moment, iar vocea lui este la fel de captivanta precum subiectele pe care le dezbate. Asculta aici podcastul pentru a invata despre turismul spatial, comete si bazele astrofizicii, precum si despre multe alte subiecte conexe.

Sursa foto: Shutterstock/Neil deGrasse Tyson


2. "WTF" ofera revelatii neasteptate despre succes

Putine lucruri pot fi la fel de educative precum o poveste de viata, insa comediantul Marc Maron, devenit om de radio, descrie suisurile si coborasurile vietii unor oameni cu o gratie specifica. Anumite episoade cu tenta intelectuala includ interviuri cu Wanda Sykes, Vince Vaughn si Robin Williams.

Poti asculta aici lista cu podcasturi semnate WTF

Sursa foto: Shutterstock/Marc Maron


3. "This American Life" iti asigura o perspectiva profunda asupra societatii americane

Depasind statutul de locul in care gasesti povesti emotionante si amuzante, "This American Life" ofera reportaje uimitoare. Putine persoane au reusit sa faca din criza financiara un subiect usor de inteles precum a reusit Ira Glass si echipa sa. Isi merita statutul si faima pe care o are.

Poti asculta aici podcasturile semnate de Ira Glass

Sursa foto: captura YouTube/Ira Glass


4. "Radiolab" te va ajuta sa apreciezi cat de uimitoare este lumea

Podcastul "Radiolab" de la WNYC este conceptul creativ al lui Jad Abumrad si Robert Krulwich - investigatorii ciudateniilor din spatele stiintei, filosofiei si muzicii.

Poti asculta aici podcasturile semnate de Radiolab

Sursa foto: Facebook/Radiolab


"Back to Work" ofera o perspectiva interioara asupra productivitatii

Daca ai fost vreodata tentat sa te descrii drept un tocilar, atunci “Back to Work” este potrivit pentru viata ta presarata cu scurtaturi din taste. Podcastul este gazduit de catre Merlin Mann si Dan Benjamin, ambii scriitori si antreprenori. Emisiunea este inteligenta prin modul in care arata bazele stilului nostru de viata - de la e-mail la motivatie si moduri de lucru, toate sub un obiectiv critic.

Poti asculta aici podcasturile semnate de Merlin Mann si Dan Benjamin

Sursa foto: Shutterstock/Operator


6. "The Tim Ferriss Show" te va ajuta sa intelegi mecanica succesului

Tim Ferriss pune cuvantul "viata" in expresia “a debloca viata”. Cartile sale “Saptamana de lucru de 4 ore”, “Corpul de 4 ore” si “Bucatar in 4 ore” au devenit bestsellere pentru modul in care se combina profunzimea unui subiect cu lipsa de respect pentru acel subiect. Podcasturile lui infatiseaza o curiozitate tipica printr-o serie de interviuri de lunga durata, avand subiecte care variaza de la miliardari precum Peter Thiel, pana la cofondatorul Pixar Ed Catmull si neurochirurgul Sam Harriss.

Poti asculta aici podcasturile semnate de Tim Ferriss

Sursa foto: Facebook/Tim Ferriss


7."Point of Inquiry" te va invata sa fii bun la dezbateri

"Point of Inquiry" vine din partea Center for Inquiry, un grup secular-umanist de dezbateri. Podcastul este gazduit de jurnalista Lindsay Beyerstein si de Josh Zepps. Interviurile sunt precum orele de filosofie, cu invitati de la Hardvard precum psihologul Steven Pinker, economistul Paul Krugman si biologul Richard Dawkins.

Poti asculta podcasturile semnate de Center for Inquiry

Sursa foto: Facebook/Point of Inquiry


8. "99% Invisible" iti va oferi baza pentru a stii concepte de design

Emisiunea lui Roman Mars vrea sa arate cum sunt realizate multe structuri din viata noastra, de la topoarele preistorice pana la pistele de aeroport si de la aeroporturile in sine pana la tocurile de pantofi. Dupa ce veti asculta, vi se va mari aprecierea pentru cei care au dat nastere acestor obiecte.
Podcasturile sunt usor de ascultat, avand cel mult 15 minute.

Poti asculta aici podcasturile semnate de Roman Mars

Sursa foto: Facebook/Roman Mars


9. "Freakonomics Radio" iti va arata conexiuni suprinzatoare

Jurnalistul Stephen J. Dubner si economistul Steven D. Levitt au devenit foarte cunoscuti dupa ce au lansat cartea “Freakonomics” in 2005. In 2010, ei au lansat podcastul cu acelasi nume si cu aceeasi misiune ca bestsellerul lor. Deloc surprinzator, emisiunile lor tind spre partea provocarii intelectului, atingand subiecte precum “se merita sa faci o facultate?” sau “cat mult conteaza presedintele Statelor Unite ale Americii?”

Poti asculta aici podcasturile semnate de Freakonomics Radio

Sursa foto: Facebook/Freakonomics




Citeste si