4 Decembrie 2014

Top: 7 sfaturi pentru tinerii antreprenori din partea creatorului lui Mickey Mouse



Walt Disney este un gigant multimedia evaluat la peste 45 de miliarde de dolari. Este a doua cea mai mare companie de radiodifuziune si cablu din lume, modeland copilaria a miliarde de oameni la nivel mondial. Mai simplu spus: este cea mai populara companie din istorie. Si totul a inceput cu un singur om. Putini au fost cei care au schimbat lumea la magnitudinea la care a facut-o Walt Disney. A demonstrat ca educatia si alte amanunte nu dicteaza ce poti ajunge in viata. Lectiile sale de viata servesc drept un memento excelent pentru tinerii antreprenori, scrie Lifehack.org.

Trebuie sa fii un om de vanzari

"As spune ca banii au fost cea mai mare problema din viata mea. Ai nevoie de o multime de bani pentru a face ca visele sa devina realitate" - Walt Disney

Banii vin din vanzari. Cand si-a propus sa realizeze Alba ca Zapada, Disney a ramas fara buget la jumatatea proiectului. Chiar daca familia a insistat ca el sa renunte la idee, Walt Disney s-a incapatanat sa continue. A mers personal la mai multi producatori carora le-a aratat ce isi dorea sa realizeze si i-a convins sa finanteze filmul. Alba ca Zapada s-a bucurat de un succes instant. Pentru a construi parcul de distractii Disneyland a convins posturile de televiziune sa finanteze proiectul in schimbul unor programe originale marca Disney.

Sursa foto: TheWaltDisneyCompany


Leadership inseamna inspiratie, inovatie si concentrare

"Poti crea si construi cel mai frumos loc din lume. Insa ai nevoie de oameni pentru a transforma visul in realitate" - Walt Disney

Walt Disney era un povestitor desavarsit, acesta fiind si unul din secretele care il faceau un lider bun. Este cu totul diferit sa le ordoni ceva angajatilor tai si sa ii inspiri sa actioneze. Walt le spunea o poveste. Atunci cand a ales vocile pentru Alba ca Zapada le-a spus actorilor intreaga poveste, imitand vocile personajelor si chiar miscarile acestora. In plus, isi cunostea in detaliu angajatii, stia de ce sunt capabili si nu accepta decat ce era mai bun de la fiecare.

Sursa foto: TheWaltDisneyCompany


Perfectionare in permanenta

"Intotdeauna cand incep un lucru ma gandesc la ce este gresit si cum il pot imbunatati" - Walt Disney

Walt credea in viitor. Inainte de Alba ca Zapada nu a mai existat un desen animat de lunga durata. Dupa ce a devenit un succes, acest desen animat a deschis calea pentru alte productii indragite precum Cenusareasa, Alice in Tara Minunilor si Fantazia. In plus, dupa inaugurarea Disneyland Walt Disney avea obiceiul sa se plimbe prin parcul de distractii, testand toate masinariile si intreband vizitatorii ce parere au.

Sursa foto: TheWaltDisneyCompany


Dezvoltati o toleranta ridicata la risc

“Mergem inainte, deschidem noi usi si facem lucruri noi intrucat suntem curiosi si curiozitatea ne ajuta sa alegem noi drumuri" - Walt Disney

Walt si-a asumat in cariera sa multe riscuri. De multe ori viitorul intregii companii depindea de succesul sau esecul unui anumit proiect. Au existat situatii in care Walt Disney a fost nevoit sa ipotecheze sau chiar sa isi vanda bunurile personale. Daca Disneyland s-ar fi dovedit un esec acest lucru ar fi falimentat intregul grup. In prezent insa parcul de distractii aduce venituri de miliarde de dolari si milioane de vizitatori in fiecare an.

Sursa foto: TheWaltDisneyCompany


Schimbati atitudinea fata de esec

"Toata adversitatea pe care am intalnit-o in viata mea, toate problemele si obstacolele m-au intarit. Poate nu realizezi, insa un sut in fund poate fi cel mai bun lucru care ti se poate intampla" - Walt Disney

Primul sau studio, Laugh O'Games a fost un esec, nu a facut niciodata profit. Insa cel mai mare fiasco a fost Oswald, iepurasul norocos. Walt Disney a pierdut atunci totul, studioul, echipamentele, animatorii si toate creatiile sale. Insa din acest esec s-a nascut cel mai indragit caracter al sau, Mickey Mouse.

Sursa foto: TheWaltDisneyCompany


Credeti in voi, chiar si atunci cand toti spun ca sunteti nebuni

"Atunci cand credeti intr-un lucru, faceti-o pana la capat. Implicit si fara semne de intrebare" - Walt Disney

Walt a avut o relatie speciala cu fratele sau, Roy Disney. Ii spunea deseori ideile sale, uneori Roy raspunzand negativ si incercand sa il faca sa se razgandeasca. Pana la urma Roy accepta punctul de vedere al lui Walt si obtinea finantare pentru proiect. Pe parcursul carierei sale i s-a spus ca nimeni nu ar fi urmarit un desen animat de lunga durata sau ca Mickey Mouse ar fi fost o idee proasta intrucat soarecii sperie femeile. Insa avea o incredere de neinvins in el si in ceea ce facea. In ziua inaugurarii Disneyworld, la cinci ani dupa decesul lui Walt Disney, o persoana i-a spus directorului de creatie ca este pacat ca Walt nu a trait pentru a-si vedea visul cu ochii. Si a primit acest raspuns: "L-a vazut. De aceea ne aflam aici".

Sursa foto: TheWaltDisneyCompany


Flexibilitatea este cel mai bun prieten al unui antreprenor

"Diferenta intre a castiga si a pierde este de cele mai multe ori a nu renunta" - Walt Disney

Au fost necesari 16 ani pentru ca Walt Disney sa obtina drepturile de a realiza Mary Poppins, unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile. A fost refuzat de 302 ori cand a incercat sa obtina finantare pentru Disneyland. Si, desi pare de necrezut, a fost concediat de la primul sau loc de munca - un post la un ziar - pentru faptul ca nu ar fi fost suficient de creativ si inovator. Cu toate acestea a continuat si in momentul in care a fost intrebat care este secretul succesul sau a raspuns: "Visez, imi testez visele, imi place sa imi asum riscuri si fac tot posibilul ca acele vise sa devina realitate".

Sursa foto: TheWaltDisneyCompany




Citeste si