8 Ianuarie 2015

Primele marturii despre cum au intrat atacatorii in sediul publicatiei Charlie Hebdo din Paris



Atacatorii care au impuscat cel putin 12 persoane in sediul publicatiei satirice Charlie Habdo au intrat in cladire dupa ce au fortat o caricaturista, care era impreuna cu fetita ei, sa le permita accesul.

Corinne Rey, cunoscuta ca si Coco, a povestit ulterior ca ea si fetita ei, pe care o luase de la gradinita, au fost amenintate in fata intrarii publicatiei, relateaza The Telegraph.

"Am mers sa imi iau fetita de la gradinita. Cand am ajuns in fata usii de la cladire, doi oameni mascati si inarmati ne-au amenintat", a declarat ea pentru publicatia franceza L'Humanite. "Au vrut sa intre si sa urce in cladire. Am tastat codul", spune ea. "I-au impuscat apoi pe Wolinski, Cabu...totul a durat cinci minute. M-am ascuns sub un birou. Vorbeau franceza perfect. Au spus ca fac parte din al Qaida", completeaza ea.

Un alt martor care a vazut momentul in care cei doi oameni cu cagule au intrat in sediul redactiei este un asistent de vanzari care lucreaza la birourile Lunas France, situate vizavi de cele de la Charlie Hebdo. "Am vazut doi oameni cu pusti mari, similare celor Kalasnikov, in afara biroului nostru, apoi am auzit impuscaturi. Eram foarte speriati", a spus acesta pentru publicatia MailOnline.



Citeste si