4 Iunie 2015

Horia-Roman Patapievici lanseaza cartea "Partea nevazuta decide totul"



Scriitorul Horia-Roman Patapievici lanseaza cel mai nou volum al sau, "Partea nevazuta decide totul", joi, de la ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu. La eveniment va participa si scriitorul Gabriel Liiceanu.

Volumul "Partea nevazuta decide totul" a fost prezentat si la editia din acest an a targului de carte Bookfest.

"Tot sensul vietii noastre poate fi gandit ca o aducere la vizibilitate, prin felul nostru de a vedea, a partii de nevazut din lume si din fiecare. Fiecare dintre eseurile cuprinse in acest volum pune in lumina sau celebreaza o forma de nevazut. Nu este nevazutul suprasensibil ori extrasenzorial. Nu e nimic mistic in nevazutul de care vorbesc si nimic mistagogic in felul in care il invoc. Nevazutul nu e o optiune. Nevazutul este aici, langa noi, in noi, ca un dat inconturnabil al lumii si al naturii noastre. Suntem in el predati lui cu totul, asa cum suntem predati apei, cand ne scufundam, ori aerului, cand ne regasim respiratia. Singularitatea conditiei noastre consta in faptul ca partea nevazuta, in viata noastra, decide totul, in situatia in care singurele dovezi ale nevazutului de care depindem stau in vazutul dupa care fugim, ori de care fugim, ori pe care il pierdem", spune Horia-Roman Patapievici, scrie Mediafax.

Horia-Roman Patapievici, nascut pe 18 martie 1957, in Bucuresti, a debutat in presa in 1992, la revista Contrapunct. Printre cartile publicate se numara "Cerul vazut prin lentila" (Nemira, 1995, Polirom, 2002), "Zbor in bataia sagetii" (Humanitas, 1995), "Politice" (Humanitas, 1996), "Omul recent. O critica a modernitatii din perspectiva intrebarii «Ce se pierde atunci cand ceva se castiga?» ( Humanitas, 2001), "Discernamantul modernitatii. 7 conferinte despre situatia de fapt" (Humanitas, 2004), "Ochii Beatricei. Cum arata cu adevarat lumea lui Dante" (Humanitas, 2004), "Despre idei si blocaje. O modesta propunere de a regandi cultura romana pornind de la ce ii lipseste, fara a renunta la ceea ce, in aparenta, ii prisoseste" (Humanitas, 2007).



Citeste si